Cibaliji protiv Kustošije (samo) bod (2:2), isključeni Perić-Komšić i Tia

Nakon 49 minuta gostujućeg ogleda protiv Kustošije Cibalia je imala dvokorak prednosti; proradio je Robert Perić-Komšić koji je u 4. minuti prvoga dijela, te u 4. minuti nastavka utakmice 21. kola Druge HNL matirao domaću obranu i nagovijestio kako bi ponovno, baš kao i prije dva vikenda po povratku iz Čakovca, moglo biti veselo u Cibalijinom autobusu.

No, Nebesko-plavi su ipak kompromitirali komotnu situaciju, momčad Petra Tomića u preostalih 40-ak minuta prokockala je stečeni kapital i u konačnici se morala zadovoljiti tek bodom; završilo je 2:2.

Samo dvije minute nakon Cibalijinih 2:0 domaći su preko Jurčeca prepolovili gostujuću prednost, a u 67. minuti vinkovačka momčad morala je dalje s desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona na prijevremeno tuširanje upućen Perić-Komšić.

Igrača više Kustošija je kapitalizirala već u 70. minuti kada je Brodić izjednačio na 2:2 i potpuni preokret bio je na pomolu. Ali, nije prošlo dugo, tek 200-injak sekundi, kada su snage na terenu bile brojčano izjednačene, splitski sudac Terzić isključio je i domaćeg igrača Višticu.

Ali, kartonijadi tu nije bio kraj; Cibalia je potkraj utakmice ostala na terenu s devetoricom, crveni karton dobio je i Tia. Međutim, domaćima je preostalo premalo vremena za potpuni preokret…

Nakon danas izborenog boda Cibalia je zadržala 12. mjesto na drugoligaškoj ljestvici, a u sljedećem kolu domaćin je trećeplasiranoj Opatiji.