Cibalijini početnici pobijedili Želju (4:0), titula prvaka Prve HNL NS Osijek na vidiku!

U današnjem derbiju 14. kola Prve HNL NS Osijek početnika (dječaci rođeni 2010. godine) Cibalia je rezultatski deklasirala momčad slavonskobrodskog Željezničara rezultatom 4:0. Krajnji ishod ipak je optička varka, jer se utakmica lomila do pred kraj kada su Brođani uslijed nekih individualnih obrambenih pogrešaka potonuli u težak poraz. Za Cibalijinih 1:0 pogodio je Tvrtko Petrović u 10. minuti utakmice (igra se, inače 2×25 minuta) u čijoj su završnici pogađali još; Sven Sotinac za 2:0, opet Petrović za 3:0 te Stipe Niče za 4:0!

Vrijedna je ovo pobjeda Cibalijinih početnika (u kojoj su sudjelovali Andro Papac, Vid Totar, Ivan Pratnemer, Stipe Niče, Jurica Grgetić, Matko Jerkić, Luka Bartolović, Tvrtko Petrović, Sven Sotinac, Jerko Banožić, Mislav Miličević i Igor Belić) kojom su se četiri kola prije kraja sezone bodovno izjednačili na vrhu ljestvice s Osijekom od kojeg su uspješniji u međusobnom omjeru (pobjeda u Osijeku 3:1, remi u Vinkovcima 0:0) – što će biti presudno u slučaju bodovnog egala na kraju sezone! – s tri boda više od trećeplasiranog Željezničara.


Sve je u našim rukama i nogama. Ako do kraja pobijedimo u sve četiri utakmice, titula je naša. U principu, nemamo se gdje poskliznuti, iako moramo biti jako oprezni. Sve protivnike s kojima do kraja igramo u prvom dijelu smo pobijedili na uvjerljiv način. Ali, podsjećam da smo kod kuće uvjerljivo svladali i Olimpiju, pa smo u Osijeku smo odigrali 2:2. Dakle, opreza i maksimalnog angažmana nikad dosta – rekao je nakon trijumfa nad Željezničarom trener Cibalijin početnika Robert Jelinić.