Cibalijini stariji pioniri slavili u Koprivnici, Josipu Dabiću poziv za reprezentaciju U-15!

Polovičan uspjeh ostvarili su Cibalijini stariji pioniri i kadeti na današnjem gostovanju u Koprivnici gdje su protiv vršnjaka Slavena Belupa odigrali ogled(e) 22. kola Prve HNL.

U utakmici starijih pionira vinkovačke nade porazile su svog domaćina rezultatom 2:1. U 31. minuti Nebeskoplave je do inicijalne prednosti doveo Josip Dabić, na 1:1 sedam minuta kasnije izjednačio je Leon Bošnjak iz kaznenog udarca, da bi konačnih Slaven Belupo – Cibalia 1:2 postavio Samer H. Spahić u 48. minuti.

Kadetska, pak, utakmica otišla je na stranu Slavena Belupa i to uvjerljivo, 4:1! Već u 3. minuti domaće je do prednosti doveo Ivan Peršinović, a u 27. minuti Matej Radojčić vratio je stvari na početak, 1:1. No, samo dvije minute trajalo je zadovoljstvo vinkovačkih kadeta koje je u novi rezultatski minus u 29. minuti bacio Lovro Zvonarek. S tih 2:1 akteri su otišli na predah, a utakmica je rezultatski prelomljena u razdoblju između 60. i 65. minute kada su ponovno Peršinović i Zvonarek novim pogocima potvrdili zasluženu pobjedu Slavena Belupa.

Iz Cibalijine škole nogometa ponosno su danas informirali o tome kako je nakon nekoliko „sušnih” godina u poštanski sandučić aterirao jedan reprezentativni poziv; izbornik U-15 reprezentacije Hrvatske Sergej Milivojević na popis svojih izabranika za nadolazeću akciju – konkretno, za 3. međunarodni turnir „Vlatko Marković” – uvrstio Josipa Dabića, najboljeg ovosezonskog strijelca Cibalijinih starijih pionira.

– Stvarno možemo biti ponosni, dugo nas nije bilo na reprezentativnim popisima. Dabić je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužio izbornikov poziv, siguran sam kako će opravdati Milivojevićevo povjerenje – rekao je Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa.

Inače, 3. memorijalni turnir „Vlatko Marković” bit će odigran od 4. do 9. svibnja u Karlovcu i Zagrebu. Reprezentacija Hrvatske u skupini je s Bugarskom, Sjevernom Makedonijom i Bjelorusijom. Nadamo se dobrim vijestima i zapaženim Josipovim igrama!