Cijepljenje i mikročipiranje pasa i dalje na troška Grada Vinkovaca; evo tko ima pravo na ovu mjeru!

Ilustracija/PEXELS

Kao i prethodnih godina, Grad Vinkovci je objavio javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje troškova cijepljenja i mikročipiranja pasa za 2024. godinu. Ovu financijsku pomoć mogu koristiti vlasnici pasa s prebivalištem u Vinkovcima i Mirkovcima. Maksimalni iznos financiranja je 33,18 eura s PDV-om po psu. Pri tome 19,91 eura s PDV-om odnosi se na cijepljenje i dehelmintizaciju, 11,95 eura s PDV-om na mikročipiranje i 1,33 eura PDV-om na izdavanje putovnice za psa.

Bitno je naglasiti kako se ne može financirati samo cijepljenje pasa, već se mora obaviti i mikročipiranje koje se čini uz prvo cijepljenje, a sve kako bi se suzbila pojava pasa lutalica.

Niti ove godine pravo na korištenje ove mjere nemaju uzgajivači pasa te vlasnici lovačkih pasmina, kao ni pasmina koje su upisane u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.

Zahtjev za povrat sredstava provodi se nakon cijepljenja i mikročipiranja na za to propisanom obrascu koji se nalazi na stranicama Grada ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada, Bana Jelačića 1.