Ćipe pozvao Jandrokovića na zajednički štrajk glađu dok Plenković šuti o odšteti Srbije za logoraše

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe (Domovinski pokret) zatražio je danas od premijera Andreja Plenkovića odgovor na pitanje o tome kada će Hrvatska tužiti Srbiju zbog odštete za zatočenike srbijanskih logora. A predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića pozvao je na zajednički štrajk glađu dok premijer na to pitanje ne odgovori.

– Pozivam Jandrokovića da u ponedjeljak u 9 sati on i ja započnemo štrajk glađu da premijer Plenković odgovori na pitanje koje muči desetine tisuća ljudi koji u prosjeku umiru s 53 godine – poručio je Mlinarić u svom istupu sa saborske govornice podsjetivši pritom kako je istovjetno pitanje uputio i prije tri mjeseca, no dosad još uvijek nije dobio odgovor.

– Vlada i premijer još uvijek ignoriraju moj upit, baš kao i požurnicu koju je uputio predsjednik Sabor. To je omalovažavajuće za Sabor, a isto tako i uvredljivo i ponižavajuće za sve hrvatske logoraše, od kojih su mnogi već otišli na onaj svijet – dodao je Mlinarić pozivajući još jednom premijera na odgovor uz opasku:

– Možda iskazujem naivno nadanje da njegova šutnja nije posljedica straha od moguće reakcije koalicijskog partnera SDSS-a ili briga za europsku budućnost Vučićeve Srbije – dodao je na kraju Mlinarić.