Članice BK Sokol Iva Iličić i Lucija Zadro brončane na Otvorenom prvenstvu Slovenije

Petero članova BK Sokol – četiri biciklistice i jedan biciklist – nastupili su na ‘Pokalu Sandija Papeža’ (ujedno i Nacionalnom prvenstvu Slovenije za početnike i početnice u cestovnom biciklizmu), održanom u blizini Novog Mesta.

– Krug duljine 4,9 km bio je vrlo zahtjevan, s oštrim usponima i brzim spustovima – informirao je Tomislav Zadro, trener BK Sokol.

U zajedničkoj utrci u kojoj je sudjelovalo pedesetak početnika C i početnica B Vinkovčanka Iva Iličić osvojila je 3. mjesto, dok je istovjetni uspjeh kod početnica A reprizirala Lucija Zadro kod početnica A. Lana Todorić Matić dopedalirala je do 7. mjesta, Lorena Tordinac je nakon pada odustala, dok je Bruno Kalinić, jedini muški predstavnik BK Sokol na ovom nadmetanju, osvojio 10. mjesto. 

– Možemo biti zadovoljni, zabilježen je vidljiv rezultatski i taktički napredak naših biciklista u odnosu na nedavnu prvu utrku u Sloveniji kada je do medalje stigla samo Lucija Zadro – prisnažio je još trener Zadro.

Mladi biciklisti Sokola nemaju mnogo vremena za predah, jer već idućeg vikenda u Sisku ih očekuje nastup u Sisku, na Nacionalnom prvenstvu u tzv. kriteriju.