Članovi MK Vinkovci odali dužnu počast žrtvama Škabrnje

U okviru drugoga dana motorističke karavane „Vinkovci – Škabrnja u srcu” vinkovački bajkeri – članovi MK Vinkovci i nekolicina njihovih prijatelja iz slavonskih moto klubova koji su im se ovom prigodom pridružili – odali su počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kojemu je škabrnjski puk podignuo spomenik u središtu mjesta u ime zahvalnosti za doprinos u stvaranju moderne hrvatske države.

Potom se vinkovačka motoristička ekspedicija zaputila i do nedalekog spomen obilježja masovne grobnice u Škabrnji u kojoj su zakopana tijela 27 ubijenih škabrnjskih branitelja, ali i civila, pretežno starijih ljudi koji su ostali u mjestu tijekom srpske okupacije u vrijeme Domovinskog rata.

– Drago nam je što smo imali prigodu ugostiti prijatelje iz Vinkovaca i zahvaliti im na tome što nisu zaboravili žrtvu Škabrnje. Dečki su stvarno super, pozvali su me na Vinkovačke jeseni i mogu samo reći da se istinski radujem skorašnjem uzvratnom posjetu Vinkovcima – rekao je Ivan Škara, općinski načelnik Škabrnje.

Vinkovački bajkeri svoju karavanu nastavljaju u Biogradu gdje će se družiti s članovima tamošnjeg MK Duhovi, a prema Slavoniji kreću u nedjelju nakon prve jutarnje kave.