Članovi PD Frankopan u 31. ovogodišnjem izletu stigli na Hajdučka vrata

Dani planinara Herceg-Bosne planinarska je manifestacija koja se održava jednom godišnje, svaki put u drugom gradu. Ove godine  26. Dani planinara Herceg-Bosne održani su u Parku prirode Blidinje, a u organizaciji PD ”Orlova stina” Tomislavgrad. I ove godine pridružili su im se članovi PD “Frankopan” Rokovci/Andrijaševci koji su ovu prigodu iskoristili za posjet Čvrsnici, točnije prirodnom fenomenu Hajdučka vrata (ili Mijatov prolaz). 
Hajdučka se vrata nalaze na 2.000 metara nadmorske visine iznad kanjona Dive Grabovice na istočnom dijelu Čvrsnice. To je kameni prsten (otvor) u stijeni, promjera oko pet metara nastao djelovanjem različitih klimatskih i geomorfoloških faktora. Posrijedi je geomorfološki spomenik prirode.
Iduće godine Dani planinara Herceg-Bosne, inače, bit će održani u Žepču, a planinari Frankopana, za koje je ovo bio već 31. ovogodišnji izlet, planiraju se i ondje pojaviti. Svi koji se žele pridružiti ovakvom i sličnim izletima mogu se javiti na broj 099/516-1427, porukom na Facebook stranicu ili profil društva.