COVID-19 u Cibaliju, Roko Runje iz Cibalije…

Koronavirus ponovno je, kao i prije otprilike dva mjeseca, stigao u Cibaliju. Odnosno, neželjeni gost ostao je pred vratima Genscherove 10b. Jedan igrač zbog pozitivnog testa nije se niti pojavio na prozivci prošloga petka, što je u ovoj lošoj situaciji ipak dobro, jer nije stupio u kontakt sa suigračima, čime je spriječeno širenje zaraze na ostatak momčadi!

Doznajemo i to kako zaraženi igrač, na svu sreću, ima posve blage simptome koronavirusa. I da bi se pripremama trebao priključiti početkom sljedećega tjedna.

– Što je, tu je… Nadam se da će nas ova epidemiološka nevolja zaobići u širokom luku – slegnuo je ramenima trener Darko Jozinović.

Većina igrača Cibalije cijepljena je protiv koronavirusa, petorica nisu. No, svi do jednoga uskoro će na kolektivno testiranje.

– S naše strane činimo sve što možemo kako bismo spriječili proboj koronavirusa u svlačionicu. Poštujemo mjere, ponašamo se odgovorno – izvijestila je klupska predsjednica Dea Lasić koja je dobar dio ovoga ponedjeljka potrošila na razgovor s Rokom Runjom glede sporazumnog raskida njegova stipendijskog ugovora.

Runje je u konačnici nevoljko pristao na tu opciju. Nakon pola sezone i deset prvenstvenih nastupa mladi vratar napušta Cibaliju i slobodan je u traženju novoga kluba. Za Cibalijinu jedinicu će se sljedećih (tje)dana boriti Filip Kovačević i novopridošli Vice Baždarić.