Culej ne ide u Sabor! HDZ prednost dao po glasovima četiri puta lošijem Mažaru!

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je danas odluku kako u Sabor umjesto gradonačelnika Požege Darka Puljašića ulazi Nikola Mažar. Epilog je to jednotjedne trakavice koja je za cilj imala pronaći zamjenu aferama opterećenom Puljašiću koji je dao ostavku u Saboru, a pritom mjesto dati lojalnom hadezeovcu. S obzirom na to da je Nikola Mažar još uvijek aktualni državni tajnik, što je nespojiva funkcija s mjestom saborskog zastupnika, a Stevo Culej je bio jedini slobodan po tom statusu, ovo je jasna poruka kako je HDZ-u očito prihvatljiv bilo tko osim – Culeja!

Nikola Mažar vjerni je vojnik HDZ-a koji će bez mnogo propitkivanja i s još manje razmišljanja prihvatiti bilo kakvu odluku koju mu stranka (na)metne. Dugogodišnji čelnik vukovarske mladeži HDZ-a, svojih pet minuta slave doživio je zahvaljujući Ivanu Penavi koji ga je isforsirao prije nekoliko godina na čelno mjesto Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje pod krinkom „vukovarskih kadrova“. Odlaskom Penave iz HDZ-a, otvorio je neograničen prostor djelovanja Mažaru u, tada, opustjelom vukovarskom HDZ-u. Inercijom, i bez realnih protukandidata iz vukovarske stranačke kvote, Mažar se probio prije dva mjeseca i do mjesta županijskog dopredsjednika HDZ-a.

Upućeniji tvrde kako će Nikola Mažar sigurno biti kandidat za vukovarskog gradonačelnika te mu je mjesto saborskog zastupnika, iz pogleda HDZ-a, idealna teatarska daska da ga njegovi Vukovarci (napokon) – upoznaju!

Ovim potezom HDZ-a vukovarski kraj će u Saboru imati čak šest saborskih zastupnika. Uz Mažara, tu su već spomenuti Penava, Stipo Mlinarić Ćipe (DP), Marijan Pavliček (HKS/suverenisti), Marijana Balić (HDZ) te Dragana Jeckov (Negoslavci, SDSS). Vinkovci u Saboru imaju samo Mladena Karlića…

S druge strane, Stevi Culeju stranka očito nikada neće zaboraviti soliranje oko predsjedničkih izbora kada je u prvom krugu podržao Miroslava Škoru, a ne Kolindu Grabar Kitarović. Premda je na izborima u srpnju prošle godine Culej osvojio najviše glasova za HDZ nakon nositelja liste Zdravka Marića, očito je kako je na listi bio samo da skupi glasove, ne i da ide u Sabor. Zanimljivo je i to, kako je s druge strane, nakon Marijane Balić (580 glasova), Nikola Mažar ostvario drugi najlošiji rezultat HDZ-a u V. izbornoj jedinici – 844 glasa, dok je Culej osvojio 4 puta više od njega!

Nikola Mažar, FOTO: Facebook