Culej: Ni mrtav ne bih potpisao zahtjev za pomilovanjem Perkovića i Mustača!

Bivši saborski zastupnik i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Stevo Culej znakovito se oglasio na svom Facebooku po pitanju podnošenja zahtjeva prema predsjedniku RH Zoranu Milanoviću od nekolicine generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

– ODGOVOR JE NE! Nismo svi generali, ali ni živi ni mrtvi ne bi potpisali!!!, jasan je Culej po navedenoj temi.

Podsjetimo, generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo te Krešimir Ćosić od predsjednika Milanovića zatražili su pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših šefova UDBA-e koji su 2016. godine osuđeni  na sudu u Münchenu na doživotnu kaznu zatvora za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Njemačkoj.

“Dvojica vrlo zaslužnih ljudi za obranu RH nalaze se na izdržavanju kazni koje su proizašle kao direktna posljedica pogrešne odluke sudaca Vrhovnog suda i neusklađenosti njemačkih i hrvatskih zakona vezano za kaznu i prava na uvjetni otpust.

Ova nepravedna situacija u kojoj su se našli brigadir Josip Perković i brigadir Zdravko Mustač ne može se razriješiti redovnim pravnim mehanizmom. 
Zato vas, gospodine predsjedniče, molimo da vi sanirate nepravedne posljedice za naše suborce, u okviru Vaših zakonskih i ustavnih ovlasti”, sadržaj je pisma koje su generali poslali Predsjedniku RH, a kojeg se naknadno odrekao general Krešimir Ćosić.