Cvjetni korzo

Cvjetni korzo kao uvertira Vinkovačkom ljetu! Prvi je ovo javni događaj nakon 15-ak mjeseci stanke uvjetovane koronakrizom, konkretno prvi od ožujka prošle godine.

– Ovogodišnji Cvjetni korzo okupio je mališane vrtićke i osnovnoškolske dobi. Napokon je epidemiološka situacija takva da smo djecu uspjeli izvući van i da smo ponovno zajedno – rekao je Ivan Stažić iz Udruge Vinkovački karneval koja je organizirala ovogodišnji Cvjetni korzo.

Svaka od skupina (u prigodnim cvjetnim koreografijama!) na bini je ponešto otplesala, otpjevala ili odrecitirala, a stručni žiri proglasio je najbolje; to su mališani iz… za koje je organizator osigurao i nagradu – izlet na Otočke virove!

Za potpuni ugođaj i oku ugodni kolorit pobrinuli su se vinkovački cvjećari koji su izložili cvijeće, a dojmljivu zvučnu kulisu stvorili su polaznici vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina.

– Siguran sam da ova atmosfera nikoga od prisutnih nije ostavila ravnodušnim. Bilo je sjajno, hvala svima koji su pridonijeli da ovaj događaj bude ovako sjajno osmišljen i realiziran – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Sljedećeg vikenda Vinkovčani će moći uživati u još jednoj već tradicionalnoj manifestaciji koja je prošle godine – zbog dobro poznate epidemiološke situacije – upriličena u krnjem izdanju. Riječ je o 9. Rimskim danima. Radujemo im se!