DA VAM NE PROMAKNE Do 15. ožujka natječaj za restorane, OPG-ove…

Ilustracija/PEXELS

Temeljem Programa konkurentnosti turističkog gospodarstva resorno ministarstvo objavilo je natječaj za tvrtke, obrtze, zadruge i OPG-ove, a za što imaju na raspolaganju 3,4 milijuna eura. Prijave na natječaj traju do 15. ožujka, a u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma, razvoj održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju prihvatljivih za okoliš, digitalizaciju i unapređenje pružanja ugostiteljskih i/ili turističkih usluga, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga, kružno gospodarstvo te povećanje energetske učinkovitosti.

Kroz natječaj je moguće ulagati u hotele, kampove, restorane, plovne objekte nautičkog turizma, ali i za poslovne subjekte registrirane za poljoprivrednu djelatnost koji imaju važeće rješenje o pružanju ugostiteljskih usluga na OPG-u ili će ishoditi po završetku projekta, za vinotočje ili kušaonicu.

Restorani mogu dobiti do 15 tisuća eura za troškove zamjene energetski i procesno neučinkovite profesionalne ugostiteljske opreme u energetski učinkovitu opremu u svrhu unapređenja funkcionalne strukture tehnološkog procesa pripreme hane i pića te pružanja drugih usluga u restoranu. Prihvatljivi su i troškovi zamjene i nabave energetski učinkovitijih sustava grijanja, rasvjete i obnovljivih izvora energije, ulaganje u e-punionice za električna vozila, troškovi nabave nove opreme vezane za zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo te troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver).

Što se tiče OPG-ova, prihvatljivo je ulaganje u gradnju, rekonstrukciju i/ili uređenje/opremanje novog vinotočja ili kušaonice na OPG-u ili kušaonice na PG-u, troškovi opreme (hardver) informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (softver) te Ulaganje u e-punionice.

Sve uvjete natječaja možete pronaći ovdje.