Dabro (DP): Prije Ratkićke trebali su biti uhićeni Banožić i Dekanić!

U Domovinskom pokretu VSŽ žestoko su reagirali na današnje uhićenje direktorice Plinare istočne Slavonije Marije Ratkić:

– USKOK i policija trebali su najprije uhititi Marija Banožića i župana Damira Dekanića, jer je na njima politička odgovornost kriminalnih radnji u Plinari istočne Slavonije – kaže predsjednik podružnice Domovinskog pokreta VSŽ Josip Dabro podsjećajući na vlasničku strukturu PIS-a d.o.o. kojem je Vukovarsko-srijemska županija većinski vlasnik (60%).

– Nadzorni odbor i Upravu poduzeća imenuje HDZ. Ovdje se radi isključivo o političkoj odgovornosti za koju je odgovoran Banožić kao predsjednik HDZ VSŽ i župan Dekanić. Domovinski pokret ima nultu stopu tolerancije na kriminal. Očito da pravovremeno neprocesuiranje, odnosno zatvaranje očiju pred kriminalnim radnjama, potiče pojedince na nezakonitosti. Tu prije svega mislim na zadnje događaje vezane za slučaj pijanstva i prikrivanja istine o prometnoj nesreći župana Dekanića. Voljeli bismo da je ovo izoliran slučaj vezan za županijske tvrtke, ali strahujemo od toga da nije tako. Poznato nam je da su obavljeni izvidi i u nekim drugim županijskim tvrtkama, ali kao što nam je već odavno poznato, svi predmeti koji imaju elemente kaznenih djela završe u ladicama Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima gdje sjede ljudi koji su kadrovirani od strane HDZ-a – zaključuje Dabro.