Dabro i Čikvar Nebeskoplave zavili u crno; Cibalia – BSK 0:2!

Već u 7. minuti dalo se iščitati kako se Nebeskoplavima crno piše; Čikvar je pobjegao domaćoj obrani, izišao pred Đakovića koji je sjajno obranio njegov udarac, a „odbijanac” je spremno dočekao Dabro i – tko će kome… 0:1!

Nova nevolja domaće je dočekala 20-ak minuta kasnije, opet je Čikvar neuhvatljiv za lijevu stranu Cibalijine obrane, no ovaj put devetka gostiju – koji su u Vinkovcima (za)igrali su crveno-crnoj odjevnoj kombinaciji umjesto tradicionalne žuto-plave – nije imala problema s realizacijom; lopta je završila u lijevom gornjem kutu domaćeg gola – 0:2!

Cibalia ni prije, ni poslije spomenutih gostujućih egzekucija nije imala problema s posjedom lopte, ali jest sa svim ostalim komponentama igre. Istina, domaći su bili i drastično oslabljeni (Jazvić, Jajalo, Stanić, Crnov, Pavlak, Karabatić…), trener Tomić kockao se se s očito nedovoljno oporavljenim Laštrom koji je nakon pola sata morao napustiti igru.

U drugom poluvremenu Cibalia konkretnija u igri prema naprijed, tražio se pogodak za povratak u život, ali Đilas nije dao. Način na koji je gostujući vratar obranio Kneževićev udarac u 68. minuti graniči sa znanstvenom fantastikom!

Razletjeli su se Nebeskoplavi terenom izlažući se pritom riziku u fazi obrane kojoj su povremene i nemale probleme iz kontri pravili Dabro i Čikvar, ali rezultat se više nije mijenjao. Cibalia se suočila s prvim porazom u 2021. godini, prekinut je njezin niz od šest uzastopnih utakmica bez poraza. A možda i snovi o napadu na vrh ljestvice. Nekima je, doduše, zbog toga i laknulo, jer „otkud na pare za Prvu ligu”… O tome nekom drugom zgodom, skorašnjom. BSK-u čestitke na zasluženoj pobjedi kojom su skočili na drugo mjesto na ljestvici!

CIBALIA 0

BSK 2

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Bez gledatelja. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj) 6,5. Pomoćnici: Siniša Fajfarić (Varaždin) i Filip Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Filip Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Ivor Grba (Strmec Samoborski).

STRIJELCI: 0:1 – Dabro (7), 0:2 – Čikvar (26).

CIBALIA 4-2-3-1

Đaković 5,5 – Išasegi 5,5, Oršolić 5,5, Laštro 5 (od 31. Tia 5), Rugašević 5,5 – Baltić 5,5, Diyoke 5,5 – Knežević 5,5 (od 74. Nikolić -), Bubnjar 5 (od 46. Perić-Komšić 5,5), Galić 5 (od 46. Miljanić 5,5) – Križanović 5,5 (od 73. Ciprić -). Trener: Petar Tomić 5,5.

BSK 4-2-3-1

Đilas 7 – Periša 6,5, Dalić 6,5, Majtanić 7, Župan 6,5 (od 90. L. Mihaljević -) – Mišić 7, I. Mihaljević 6 (od 62. Gbane -)– Čikvar 7 (od 79. Aleksić -), Ilić 7 (od 90. Gavrić -), Vrdoljak 6 (od 62. Gvozdenović -) – Dabro 7. Trener: Tomislav Steinbrückner 7.

Žuti kartoni: Mišić (3), trener Tomić (8), Oršolić (12), Vrdoljak (13), Čikvar (58), Gbany (88), Nikolić (88).

Igrač utakmice: Josip Čikvar.