Dabro je tek danas osjetio blagodati članstva u HDZ-u; nije da ga branimo, ali…

Lavinu reakcija izazvala je (tragi)komična situacija vezana uz kandidata za župana Josipa Dabru koji je nemušto odgovarao na pitanja oko njegova stupnja stručnog obrazovanja. Hoće to tako kada si izložen svjetlima reflektora i medijske znatiželje. Pad dekoncentracije, rekli bi dekocentrirani…

Ipak zanimljiva je činjenica kako Josip Dabro nije „pao s neba” u ovu kandidaturu, već je javna osoba na odgovornoj funkciji (zamjenik župana) već četiri godine i do dana današnjeg nitko se nije usudio propitkivati išta vezano uz njegovo formalno obrazovanje.

Činjenica je kako u našem javnom prostoru definitivno postoje dvostruka mjerila po pitanju odnosa i poštovanja prema dužnosnicima iz redova HDZ-a u odnosu na sve ostale dužnosnike. Upravo pod takvom autocenzurom naglas nikome nije palo na pamet propitkivati Dabrino obrazovanje. Međutim, kada jedan Dabro – kao i bivše i buduće političke dabre, napusti okrilje HDZ-a – onda nastupa popuštanje svih kočnica i pokazivanje mišića te pripadajuća građanska (i!) medijska hrabrost!

Na ovom slučaju još jednom se pokazala istinitom latinska poslovica: Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu!