Dabro obišao Spačvanski bazen: Drvna industrija je od strateške važnosti za gospodarstvo Hrvatske!

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro danas je s voditeljem Uprave šuma podružnice Vinkovci Krasnodarom Sabljićem i upraviteljem šumarije Otok Zvonimirom Rukavinom obišao područje Spačvanskog bazena, koji je najveća šuma hrasta lužnjaka u Europi i Poseban rezervat šumske vegetacije „Lože“.

Kako sam i najavio na početku mandata nastojim što je više moguće izlaziti na teren, ovom prilikom sam se upoznao s problemom drvne mase na cesti u Spačvanskom bazenu, kao i razmjerima štete nakon olujnih nevremena, isto tako sam dobio uvid u štetu koju čine nametnici na drvnoj sirovini. Drvna industrija je od strateške važnosti za gospodarstvo RH, između ostalog, bitna je i za energetsku održivost zemlje. Kontinuirano sam u kontaktu sa stručnjacima iz drvne industrije i svjestan sam da sirovina ne smije dugo stajati jer tako znatno gubi na kvaliteti, potrebno je što prije sanirati ovaj problem i staviti sirovinu na tržište, za što ću se osobno založiti, istaknuo je potpredsjednik Vlade RH Josip Dabro.

Pritom je prvi čovjek hrvatske poljoprivrede i šumarstva najavio kako će Ministarstvo nastaviti s mjerama i aktivnostima za poticanje održivog razvoja i konkurentnosti prerade drva i proizvodnje namještaja, kako institucionalno, tako i financijski.