DAN GRADA VUKOVARA Penava: Pred Vukovarom je lijepa budućnost, siguran sam!

Obilježavanje Dana grada Vukovara započelo je mislima i molitvama upućenima svima onima kojih više nema među nama, a svoje živote su utkali u Vukovar i Hrvatsku.

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskoga vijeća Željkom Sabom polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odala je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Molitvu na groblju predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Vijence su u spomen na hrvatske branitelje položili i izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora te Vlade Republike Hrvatske kao i gradovi i općine prijatelji Grada Vukovara. Uslijedila je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je služio vlč. Zvonimir Martinović, župnik Župe BDM Kraljice Mučenika.

– Mislim da su Vukovarci zadovoljni ljudi. Naravno da u sebi imamo osjećaj nepravde jer znamo da su neke stvari trebale biti riješene, a nisu. Grad Vukovar je mogao i morao biti razvijeniji od procesa povratka do danas, no unatoč tome trendovi su pozitivni te je u njemu lijepo i ugodno živjeti. Mislim da Vukovarci vole živjeti u Vukovaru i vole svoj grad, no svi skupa moramo shvatiti da uvjeti našeg življenja ponajprije ovise o nama. Pred Vukovarom je lijepa budućnost, siguran sam – rekao je gradonačelnik Penava te svim sugrađanima zaželio sretan Dan grada Vukovara.

Nakon svete mise održana je svečana sjednica vukovarskog Gradskog vijeća koju je prigodno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo, a nazočio joj je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Sabo u svom govoru nije propustio naglasiti brojne pozitivne rezultate koje Vukovar ostvaruje posljednjih godina, a na svečanoj sjednici upriličena je i dramska izvedba o prošlosti i sadašnjosti Vukovara u izvedbi vukovarske dramske umjetnice Magdalene Živaljić Tadić te nastupi HKGD „Dunav“ i vukovarske pijanistice Kristine Hegeduš.