DAN OPĆINE Stari Mikanovci slave svoj dan!

FOTO: Ivan Valentić

Općina Stari Mikanovci danas je, održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća, obilježila svoj dan. Načelnik Općine Mario Milinković čestitao je svim mještanima Dan Općine te istaknuo nekoliko ključnih projekata koji su u realizaciji.

– U prvom redu riječ je o rekonstrukciji državne ceste D46 vrijednosti 11 milijuna eura u dužini 10,4 kilometra čime će oba naselja, Stari i Novi Mikanovci dobiti novu prometnicu po najvišim sigurnosnim standardima, a što je iznimno bitno s obzirom kako je riječ o visoko prometnoj cesti koja prolazi kroz centre obaju sela. U kolovozu kreće i treća faza aglomeracije Stari Mikanovci-Vođinci vrijedna 9,5 milijuna eura. Tu je i nadogradnja vrtića za što se trenutno priprema dokumentacija za javnu nabavu, a očekujemo početak radova u studenom ove godine. Vrijednost nadogradnje je jedan miliju eura. Kroz ITU mehanizama izgradit će se i sportska dvorana vrijedna dva milijuna eura, istaknuo je načelnik Milinković.

Uz brojne uzvanike, ovom događaju nazočila je i eurozastupnica Biljana Borzan, koja je uz čestitke uputila i pohvale načelniku na uspješnom povlačenju sredstava iz EU fondova. Ovoj svečanosti odazvao se i župan Damir Dekanić te načelnici Ivankova i Vođinaca, Marko Miličević i Martin Kordić.

Za širu javnost organiziran je glazbeno-scenski program na kojem uz KUD Šokadiju iz Starih Mikanovaca sudjeluju i gosti iz Subotice – HKC Bunjevačko kolo, Art vodice te MPS Šokadija. Na bini su im se pridružili i učenici Osnovne škole Stjepana Cvrkovića, odnosno njihov orkestar, dok su u parku mnogobrojne udruge predstavile svoje rukotvorine te ostale aktivnosti. Hedonisti su mogli uživati, a i još uživaju, u specijalitetu – čobancu – koji su pripravljali brojni natjecatelji.