DAN OPĆINE U subotu svi putevi vode u Stare Mikanovce…

Stari Mikanovci žive svoje dane, dane općine. Neki događaji koji su pronašli svoje mjesto u programu obilježavanja već su održani, poput Lutkarskog proljeća ili, pak, današnja atletska utrka učenika OŠ Stjepana Cvrkovića i djece PU Vedri dani.

Za večeras je u središnjem parku predviđena projekcija filma Ratna bolnica Stari Mikanovci, početak joj je zakazan u 19 sati.

Središnji dan je, pak, onaj sutrašnji, raspored zbivanja vrlo je zgusnut; u 11 sati na igralištu Šokadije počinje utakmica u kojoj će nogometašice Mikanovaca ugostiti suparnice (iz) Požege.

U 15 sati na programu je vatrogasna vježba tehničke intervencije „Spašavanje u prometnim nesrećama” koju će u središtu mjesta prikazati pripadnici DVD Stari Mikanovci.

U 17 sati na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će biti održana u Šahovskom domu nakon koje, u 17.30 sati, u središtu Starih Mikanovaca započinje prigodni kulturno-zabavni program u kojem nastupaju: djeca iz PU Vedri dani, zbor i dramsko-recitatorska sekcija OŠ Stjepana Cvrkovića, MPS Šokadija iz Starih Mikanovaca, MPS Baće iz Bošnjaka, KUD Šokadija iz Starih Mikanovaca te KUD Tena iz Đakovo.

Voditeljica sutrašnjeg kulturno-zabavnog programa – u okviru kojeg će biti upriličeno i natjecanje u kuhanju čobanca, prezentacija udruga na štandova i igraonica s toboganom za djecu – bit će Helena Kostić, poznato lice s malih ekrana, uzgred i mikanovačka snaha…