Dan ružičastih majica prigodno obilježen i u Vinkovcima

FOTO: Grad Vinkovci

I u Vinkovcima je prigodno obilježen Dan ružičastih majica kojim se diljem svijeta želi senzibilizirati javnost na problem vršnjačkoga nasilja.

– Neprestano naglašavamo kako su djeca i mladi temelj naše zajednice i naše budućnosti, ali isto tako moramo biti svjesni kako su ujedno i najranjiviji dio društva – rekao je ovom prigodom vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te naglasio kako ovu temu moramo aktualizirati ne samo danas, nego svakodnevno, jer se s vršnjačkim nasiljem, nažalost, susrećemo vrlo često.

Dužni smo stoga podizati svijest o ovom sveprisutnom problemu među djecom i mladima, kao i o posljedicama koje nemili događaji iz djetinjstva mogu ostaviti na kasniji razvoj mlade osobe. Kao što smo se suočili s ovom pandemijom, ali i mnogim nedaćama u Vinkovcima, tako moramo i s ovom i u budućem vremenu više isticati prevenciju protiv nasilja kako bi živjeli u jednom ljepšem okruženju i provodili djetinjstvo na onakav način kako to treba – dodao je Bosančić.

Vinkovački središnji park danas je, sasvim prigodno, bio sav u ružičastom. U prigodno obilježavanje Dana ružičastih majica osim Grada Vinkovava uključili su se i učenici vinkovačke Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.