Danas podijeljene božićnice umirovljenicima iz MO Lenije

Za vinkovačke umirovljenike čija mirovina ne prelazi 2.500 kuna i ove su godine iz gradskoga proračuna osigurana sredstva za božićnice. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ovogodišnja dodjela sredstava bitno se razlikuje od prijašnjih; naime, s ciljem sprječavanja dolaska umirovljenika u zgradu gradske uprave, čime se ujedno i smanjuje rizik od zaraze najugroženije skupine naših sugrađana, božićnice se dodjeljuju po mjesnim odborima.

– Kako bismo mogućnost širenja zaraze smanjili na najmanju moguću mjeru, odredili smo točne lokacije i točne termine za dodjelu božićnica, vodeći računa o tome da prema ljudima idemo u određenim vremenskim razmacima. Ovakav model smatramo uspješnim i primjenjivat ćemo ga i u nekim drugim stvarima – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Danas su božićnice dodijeljene umirovljenicima iz Mjesnog odbora Lenije. Inače, za ovu mjeru iz gradskoga je proračuna izdvojeno nešto više od 800.000 kuna. Umirovljenicima s mirovinom manjom od 1.000 kuna namijenjena je božićnica u iznosu od 400 kuna. Za one s mirovinom između 1.000 i 1.500 kuna osigurana je božićnica u iznosu od 300 kuna, dok božićnica za umirovljenike čija se mirovina kreće u rasponu od 1.500 do 2.500 kuna iznosi 200 kuna.