Današnjim otvorenjem klizališta započela Bajka na Bosutu

Božićna idila već se uvukla u naš grad, no od danas će ona biti još potpunija. Onakva kakvu ne smijete propustiti. Advent u Vinkovcima upotpunit će Bajka na Bosutu, još jedno mjesto za uživanje u zimskim radostima, čaroliji blagdana, zabavnim sadržajima i stvaranju lijepih uspomena.Danas je otvoreno klizališta na Trgu Franje Tuđmana (parking hotela Slavonija). Po prvi puta u kružnom obliku, veličine 450 metara četvornih spremno je ugostiti klizače svih uzrasta. Pripremljeno je od čak 45 tona leda i u potpunosti će, vjerujemo, ispuniti sva očekivanja naših građana koji s nestrpljenjem čekaju u klizaljkama zaplesati na ledu. A oni koji još uvijek nisu proklizali ne moraju brinuti, stvar u svoje ruke preuzima Fran Andrijan Celik, volonter na klizalištu koji će vam pomoći napraviti prve “ledene” korake. Klizalište će biti otvoreno svakoga dana od 10 do 22 sata, a vikendom će raditi sat dulje. Ulaznica košta 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna.

U sredini kruga pronaći ćete Kućicu Djeda Božićnjaka do koje vodi veliki most. Osim što mu ih možete sami šapnuti na uho, svoje novogodišnje želje moći ćete i ubaciti u sandučić 0/24, a za one kojima je pristup otežan, želje će Djedica primati i u kućici kod stepenica koje vode do Bajke na Bosutu.

Za adventsku okrjepu ovoga se puta brine pet ugostitelja. Na već dobro poznatim drvenim kućicama možete pronaći bogatu fast food ponudu, ali i neizostavno kuhano vino čiji će miris i okus dodatno „začiniti” ovu bajku. Spomenimo još kako će jedna od kućica biti u ulozi suvenirnice. Pekmez, eterična ulja, med, svijeće i orašasti plodovi samo su dio onoga što donosi Bončić-Poklončić, nova atrakcija koju ćete od danas moći posjetiti pokraj klizališta.