DANI POLJOPRIVREDE Plenković: Poljoprivreda je visoko na listi prioriteta Vlade RH!

4. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, FOTO: Ivan Valentić

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije danas je otvorena 4. konferencija „Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva“. U okviru programa održavaju se i brojne edukativno-informativne prezentacije te panel rasprave, a ovu prigodu iskoristit će i Ministarstvo poljoprivrede kako bi uručilo ugovore o potporama u okviru mjera Programa ruralnog razvoja.

Ovaj događaj otvorio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je naglasio kako je poljoprivreda u protekle 3 godine prošla kroz teško razdoblje. Unatoč tome, ostvaruje se rast poljoprivredne proizvodnje, a Hrvatskoj ej bitna prehrambena sigurnost i ekonomska snaga, a za ovu Vladu poljoprivreda je visoko na listi prioriteta, neke su od teza koje je Plenković izrekao nazočnima.

Hrvatsko selo i poljoprivreda kralježnica su sigurne i ekonomski suverene Hrvatske u pogledu samodostatnosti u proizvodnji te opskrbi sigurnom i zdravom hranom, naglasio je Plenković

Od tema zanimljivih za poljoprivrednike, na programu je panel rasprava Izazovi u stočarskoj proizvodnji s posebnim osvrtom na afričku svinjsku kugu, predstavljanje Rezultata i ciljeva u provedbi EU fondova u ribarstvu i akvakulturi te Uspostava Banke hrane u RH – Hrana nije otpad!