Danijel Sofrenović zamijenio Zdravka Kelića na dužnosti predsjednika GO HSS-a Vinkovci

U tijeku su unutarstranački izborni procesi (i) u Hrvatskoj seljačkoj stranci, tim povodom održana je Izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Vinkovci. U izvješću o radu dosadašnji predsjednik GO HSS-a Vinkovci Zdravko Kelić zahvalio je članovima na suradnji i poželio mnogo uspjeha u radu novoizabranom vodstvu. Nakon provedenog glasovanja za novo vodstvo GO HSS Vinkovci za predsjednika je izabran Danijel Sofrenović.

– HSS će se potruditi ponuditi građanima kvalitetne ideje kroz suradnju s gradskim vlastima. Bit ćemo otvoreni za suradnji s političkim strankama koje djeluju na području grada, medijima, udrugama…, svima koji iskažu dobru volju za suradnjom. A sve na dobrobit naših žitelja Vinkovaca – izjavio je Sofrenović, inače i tajnik Županijske organizacije HSS-a VSŽ te član Glavnog odbora stranke.

Za potpredsjednike GO HSS Vinkovci izabrani su Krešimir Lukenda i Sanja Vidoš, s tim da je Vidoš ujedno imenovana i za zamjenicu predsjednika, a za tajnika Siniša Udicki.

Skupštini su nazočili i gosti; politički tajnik HSS-a i načelnik Općine Štitar Stjepan Gašparović – aktualni koordinator ŽO HSS-a VSŽ – zatim potpredsjednik ŽO HSS-a VSŽ i predsjednik OO HSS-a Cerna Mislav Pažur, nije izostao ni načelnik Općine Cerna Josip Štorek kao ni Anica Gašparović, predsjednica Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce VSŽ. Svi odreda su podržali novo vodstvo GO HSS Vinkovci stavljajući na znanje „kako su njihove organizacije uvijek na raspolaganju za suradnju i pomoć”.