DANUBE GARDEN SUMMER NIGHTS Ugodne ljetne večeri pod dunavskim zvijezdama

Dunav je oduvijek bio odrednica Vukovara i njegovih stanovnika, a danas je i jedan od glavnih razloga zašto se mnogi gosti odluče posjetiti Vukovar. Opuštajuća atmosfera lijene, široke, ali i moćne rijeke, njene obale koje su ujedno promenada dvoraca i muzeja, nepregledna plodna ravnica, te obronci Fruške gore na kojima dozrijevaju najslađi plodovi srijemskih vinograda – sve to čini neponovljiv doživljaj za sva osjetila.

Vukovarci su uvijek živjeli na i uz svoju rijeku, pa tako i danas mnogi svoje vrijeme provode na njenim valovima i obalama. Rekonstrukcijom dunavske obale izgrađena je nova ljetna pozornica u središtu grada, s Dunavom u svojoj pozadini koji čini idealnu scenografiju za ljetne večeri.

U tom spoju rijeke i vrućih ljetnih noći Turistička zajednica grada Vukovara uz potporu Grada Vukovara kreirala je ove godine zanimljiv program pod nazivom Danube Garden Summer Nights koji pod dunavskim zvijezdama nudi izvrsnu glazbu, ukusnu hranu i osvježavajuća pića.

Ovdje se mogu kušati najbolji proizvodi zadruge Vrhunsko vukovarsko, od domaćeg craft piva Walkow, preko Vukovarskog piva, osvježavajućeg gina, burgera pa sve do neizostavnih vina lokalnih vinara. A može se i probati novi domaći proizvod od jabuke – craft cider Malčer.

Tijekom srpnja i kolovoza na ljetnoj pozornici uz Dunav koja u posebno uređenom ambijentu ove godine postaje nova hit lokacija za ugodno druženje, zabavu i uživanje u ljepoti vukovarskih noći bit će održana četiri koncerta.

Dva su već upriličena; Vukovarcima i gostima njihova grada muzicirali su izvrsni fusion benda The Morenos te mlada hrvatska glazbenica Antonela Đinđić Nela koji su svojim vrhunskim glazbenim izvedbama ove večeri učinili čarobnima.

Kolovoz donosi još dva koncerta; 13. kolovoza na ljetnoj pozornici nastupa bend Vinyl 33, a ljetne večeri završavaju 27. kolovoza sa svirkom benda O.K. Club.

Zvuči kao dobra pozivnica da ljetne večeri provedete u Vukovaru, u opuštajućem ambijentu uz rijeku i uživate u izvrsnom spoju dobre glazbe, osvježavajućih pića i dobrog društva!