Dario Rugašević: Navijači su nam podrška, kritike prihvaćam, ali ne one neumjesne! Dečki igraju za dvije-tri tisuće kuna…

Svemu dođe kraj, pa tako i nizu Cibalijine neporaženosti. BSK je pobjednički promarširao Vinkovcima, Dabro (7.) i Čikvar (26.) svojim su pogocima nakon samo 20-ak minuta igre nagovijestili da je Nebeskoplavima propast za petama… Tako je i bilo, silnom trudu unatoč, momčad Petra Tomića nije uspjela ni do utješnog pogotka, Cibalia – BSK 0:2!

Nemam što zamjeriti mojim momcima, a ovim putem čestitam i igračima BSK-a na zasluženoj pobjedi, moram to priznati. Imali smo određenih kadrovskih problema, to je činjenica. Činjenica je i to da smo dobro ušli u utakmicu, igrali smo lijepo, ali nas je presjekao prvi primljeni pogodak. Iskontrirali su nas i kod drugog gola. Dvije kontre, dva gola i to je bilo to. To je nogomet – rekao je Petar Tomić, trener VK-drugoligaša čiji je niz neporaženosti trajao šest utakmica; Međimurje 2:1, Inter 1:1, Kustošija 2:2, Opatija 2:0, Dinamo II 2:0, Dugopolje 2:1.

Idemo dalje, glave gore. Malo smo se ispraznili protiv Dugopolja, imali smo i dosta izostanaka, ni sreća nam nije baš bila naklonjena, iz dva udarca primili smo dva gola, ali ništa nas to, uvjeren sam, neće pokolebati. Nastavit ćemo na onom tragu na kojem smo bili prije BSK-a – rekao je trener Petar Tomić koji je i drugu utakmicu zaredom dobio žuti karton zbog „verbalnog delikta”.

U kontekstu sjajnog niza kojim se Cibalia iščupala iz zone „nemirnoga leta” i primaknula barem razmišljanju (i snovima) o napadu na 1. mjesto, ali i u kontekstu velikog broja izostanaka, jesu li zaboljele kritike dijela navijača – izvan ograđenog stadionskog prostora, odmah i to razjasnimo, zbog možebitne priče oko epidemioloških mjera! – upućene akterima u nebeskoplavim odorama?

Kakve kritike? Ja sam čuo samo navijanje, cijelu utakmicu. I nakon utakmice. Ne znam jeste li vi čuli neke kritike, moguće da jeste, ali mislim da sam bio bliže vas, čuo sam samo navijanje – dodao je Cibalijin trener.

Kritike upućene igračima doista nismo čuli, ali smo jasno čuli razočaranog Darija Rugaševića koji je pri ulasku u „tunel” razočarano, nakon pozdrava s navijačima, zborio sebi u bradu, otprilike:

Prije 15 dana smo imali 21 bod, a danas imamo 35 bodova i ne valja…

Dan kasnije iskusnog povratnika u nebeskoplave redove signal mobitela uhvatio je negdje kod Zenice…

Navijači, a pritom mislim na Ultrase, dali su nam jučer podršku, bez obzira na poražavajući rezultat. Nego, jedan iz mase je počeo nešto negativno dobacivati, nije važno ni tko, ni što, pa me to užasno iziritiralo. Imamo 35 bodova, izvukli smo se iz nevolje zajedništvom, trudom i krvavim radom. Dečki igraju za dvije-tri tisuće kuna, danas više možeš dobiti po okolnim selima, ali izgaraju na svakom treningu i svakoj utakmicu i daju maksimum za ovaj klub. Jučer nije išlo, ima i takvih dana. Svaka kritika je dobrodošla, ali ako je na mjestu. One neumjesne ne prihvaćam, zato sam bio ljutit – sipao je Rugašević u slušalicu mobitela.

Htjeli smo ponešto čuti i od Marka Dabre, međutim Cibalijino čeljade, danas član momčadi iz Bijeloga Brda i jedan od heroja jučerašnje BSK-ove pobjede, uručio nam je odbijenicu:

– Nemoj, molim te… Vidiš da su me (navijači, op.a.) cijelu utakmicu vrijeđali…

Nismo inzistirali.