Dario Rugašević pred potpisom za novog/starog slovenskog prvoligaša Radomlje

FOTO: db

Ni Dario Rugašević više nije Cibalijina realnost, i on je bivši! Iskusni lijevi bočni koji se zimus vratio u matični klub i odigrao vrlo solidnu proljetnu dionicu sljedeće sezone igrat će za Radomlje. Posrijedi je novi/stari slovenski prvoligaš, povratnik u ondašnje prvoligaško društvo.

– Jučer sam doputovao u Sloveniju, danas odradio petosatni (!) liječnički pregled čije rezultate očekujem sutra, kao i potpis ugovora – javio je Rugašević iz predgrađa Ljubljane gdje je smještena adresa njegova novog poslodavca, prema prvim dojmovima našeg sugovornika vrlo organizirane sredine.

– Radomlje raspolaže vrhunskim trening kampom s tri perfektna travnata terena, jednim boljim od drugoga. Kako sam završio ovdje? Nermin Bašić, moj negdašnji trener iz Tuzle Cityja, u Radomlju je tzv. „team-manager”. U Tuzli smo dobro surađivali, ostali smo u kontaktu i evo me ovdje na njegov poziv.

Bude li sve OK s rezultatima liječničkog pregleda, a baš ništa ne ukazuje da neće biti tako, Rugašević i Radomlje sutra će sklopiti dvogodišnji ugovor o suradnji.

– Čini mi je da je platforma ugovora koncipirana „godina+godina”, ali trenutno to nije najbitnija stvar. Najvažnije za mene jest da sam na dobrom putu rješavanja statusa već početkom srpnja, tako da izbjegavam napetost i stres kroz cijelo ljeto, što je nerijetko bio slučaj u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Ambicije kluba u nadolazećoj sezoni su…?

– Ostanak u ligi.

Kratko i jasno.

– Htio bih samo još naglasiti kako sam imao s Cibalijom dogovor o ostanku ukoliko se ne dogodi kakva prvoligaška ponuda. Nisu me zanimali nikakvi Rudeši, 2. ligu mogu i hoću igrati samo u Cibaliji kojoj želim sve najbolje u nadolazećoj sezoni – dodao je Rugašević na kraju.