Darko Jozinović startao pobjedom na klupi Nebeskoplavih; Cibalia – Dubrava TK 2:0!

Darko Jozinović uspio je na trenerskoj premijeri u svojim Vinkovcima, na klupi svoje Cibalije! Pala je Dubrava Tim Kabel. Teško, ali zasluženo. Zahvaljujući mnogo boljoj igri u nastavku. U prvom poluvremenu na terenu su dominirali osrednjost, pa i dosada. Doduše, nismo ni očekivali reviju s obzirom na to da su Nebeskoplavi bili u crnoj seriji od četiri uzastopna poraza, stoga ujedno i poprilično opterećeni imperativom. Bod im danas praktički nije ništa značio, jer je od poraza bolji tek za nijansu.

Iako, crni oblaci nadvili su se nad Vinkovce početkom drugog poluvremena kada je Oršolić napravio „penal” na Ljubanoviću. Ali, Kapitanović je „kapetanski” zapeo i prebacio vrata koja je čuvao ošišani Runje, skoro čak i zgradu Tehničke škole

Nakon što ih je pomazila sreća, Nebeskoplavi su valjda shvatili da mogu bolje i više od remija! Ubacili su u višu brzinu, zagrizli, navalili, nižući kombinacije i prijetnje. U 50. minuti Jelić je sjajno trznuo čelom na izvrstan ubačaj danas izvrsnog Išasegija1:0!

Sve nade gostiju da bi Vinkovce mogli napustiti neporaženi potopljene su u 75. minuti kada je kazneni udarac (iznudio ga je Miljanić, a skrivio Korca) elegantno i precizno izveo Pušić; lopta u jednu, Ilinčić u drugu stranu – 2:0!

U posljednjih 15-ak minuta domaći su mogli do vrha napuniti Ilinčićevu mrežu; dvije šanse prokockao je Bubnjar, Filipović je zapucao čisti zicer. Ali, pobjedi se ne gleda u zube. Dobro je i ovako. Ne dobro, odlično! Jozinović je donio pozitivan pomak, kako na terenu, tako i ponašanjem u tehničkom prostoru.

Višestruko važnu pobjedu – ne znaš je li vrijednija matematički ili psihološki – Cibalijini igrači i stručni stožer proslavili su pod istočnom tribinom s koje su tijekom svih 90 minuta i ono nešto nadoknade na teren curile samo pozitivne vibracije…

CIBALIA                               2

DUBRAVA TIM KABEL        0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Ivan Matić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Luka Vidak i Luka Kurtović (oba Osijek). Četvrti sudac: Antonio Škobić (Osijek). Delegatkinja: Branka Juhas (Karanac).

STRIJELCI: 1:0 – Jelić (50), 2:0 – Pušić (75-11 m).

CIBALIA /4-2-3-1/

Runje 6 – Išasegi 7, Oršolić 6, Tomašević 7, Stanić 6,5 – Pavlak 6,5, Pušić 7 – Bajić 6 (od 69. Miljanić 6,5), Jelić 7 (Bubnjar 6), Mešanović 6 (od 89. Diyoke -) – Perić-Komšić 6 (od 79. Filipović -).

Trener: Darko Jozinović 7.

DUBRAVA TIM KABEL /4-2-3-1/

Ilinčić 6,5 – Cerovec 5,5, Korca 5,5, Turanjanin 6, Maglica 5,5 – Prpić Bosanac 6 (od 82. Ivanović -), Ninčević 6 (od 63. Šugić 5,5) – Vajdovčić 5,5, Ljubanović 6 (od 63. Petrović 5,5), Kapitanović 5,5 (od 76. Santos -) – Ibiši 5,5 (od 46. Vragolović 5,5).

Trener: Alen Šušnić 6.

Žuti kartoni: Maglica (23), Ljubanović (41), Šugić (70), Korca (74), Stanić (89).

Igrač utakmice: Karlo Išasegi.