Darko Raić-Sudar i Istra 1961 donirali 15 lopti ivankovačkom Bedemu

Jure Jurić (s. direktor Bedema), Darko Raić-Sudar i Stjepan Šimić (predsjednik Bedema)

Darko Raić-Sudar nije zaboravio odakle je krenuo u nogometni svijet. Nekad profesionalni nogometaš Cibalije, Osijeka, izraelskih Maccabija (Netanyja) i Bnei Yehude te pulske Istre 1961 gdje je i okončao nogoloptačku karijeru, prve nogometne korake, podsjetimo, načinio je na ivankovačkom Gracu, u Bedemu.

Raić-Sudar danas je predsjednik Nogometnog saveza Županije istarske, direktor pulskog stadiona Aldo Drosina te predsjednik Nadzornog odbora NK Istra 1961. Upravo je pulski prvoligaš na inicijativu i posredstvom Raić-Sudara, Bedemu donirao 15 lopti u vrijednosti 7.000 kuna. Nije ovo prva pulska donacija ivankovačkom klubu na čiju je adresu prije tri godine stiglo deset lopti, a 2016. i čak dvanaest garnitura dresova za Bedemov omladinski pogon.

Također, postoji realna mogućnost da Bedem i Istra 1961 potpišu ugovor o tehničkoj suradnji (ima logike, Ivankovo je rasadnik prvoligaških talenata; osim Raić-Sudara, prvoligaški nogomet igrali su još i Branko Karačić, Stjepan i Danijel Bogdan, Jure Jurić, Ivan Žgela, Tomislav Vranjić i Igor Kirin), a izvjesno je i svibanjsko odigravanje prijateljske utakmice spomenutih klubova koja bi se savršeno uklopila u proslavu 90. rođendana ivankovačkog kluba.