Davor Ćavar kandidat za župana SDP-a koji još nema rješenje za gradonačelničku utrku u Vinkovcima

Dugo su u SDP-u miješali špil, a danas su napokon otvorili karte i javnosti predstavili aduta s kojim će u juriš na Palaču Srijem! Davor Ćavar kandidat je SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, a Željko Džoić kandidat je za njegova zamjenika.

– Za boljitak Vukovarsko-srijemske županije nužno je smijeniti s vlasti HDZ, a potom, uspostaviti nove odnose temeljene na transparentnosti, znanju i volji da se služi javnom, a ne privatnom dobru. Cilj mi je da od Vukovarsko-srijemske županije napravim servis za građane te da županijska uprava više ne bude mjesto za zapošljavanje podobnih kadfrova – rekao je Ćavar, inače odvjetnik iz Vinkovaca.

Kandidat za njegova zamjenika, županjski veterinar Željko Džoić, znan i kao Roka, prisnažio je:

– Vukovarsko-srijemska županija među 15 je najnerazvijenijih regija Europske unije. Zato imamo naglašenu želju smijeniti aktualnu vlast. A ne zato što je vladajuća, ni zato što je HDZ-ova.

A Davor Benić, predsjednik vinkovačkog SDP-a i v.d. predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a, nije propustio naglasiti:

– U SDP-u imamo pametne i obrazovane kandidate koji odluke neće donositi na skrivenim mjestima po šumama. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje Vukovarsko-srijemske županije.

Hoće li SDP imati pametnog i obrazovanog kandidata i za gradonačelničku utrku u Vinkovcima, zasad nije sigurno. Nije isključeno da čak i neće, što bi predstavljao presedan u političkom životu SDP-a u Vinkovcima. SDP bi se u tom slučaju zapravo pridružio svim onim marginalnim strankama koje nemaju tu snagu iznjedriti kandidata u utrci za vinkovačkog gradonačelnika. Kao prvi SDP-ovac u Vinkovcima, od Benića se očekuje da odmjeri snage s prvim čovjekom vinkovačkog HDZ-a Ivanom Bosančićem. Ako nema petlje za to, koja je onda uopće njegova svrha postojanja na čelu (uz županijski!) i gradskog SDP-a?!