Davor Majstorović i ekipa KPS Strijelac prvaci Hrvatske u praktičnom streljaštvu!

Na strelištu Pavlovo brdo u Ceriću održan je Croatian National Championships”, odnosno Prvenstvo Hrvatske u praktičkom streljaštvu koje je bilo otvorenom i međunarodnog karaktera jer je okupilo strijelce iz čak devet zemalja (Njemačka, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Srbija i Bosne i Hercegovine), ukupno njih 150-ak.

Nakon dvodnevnog nadmetanja, kada se barutni dim razišao, ispostavilo se kako je najprecizniji u pojedinačnom dijelu natjecanja bio Davor Majstorović, član KPS Strijelac iz Vinkovaca, drugi je bio Tomislav Tomljanović (UPS Pampas Osijek), treći Dragan Čačić (KS Jedinica Inđija).

Majstorović je imao dvostruki razlog za sreću jer je momčad čiji je član, a koju sačinjavaju još Ivan Kopčić, Marijan Lamešić i Goran Šarić bila najbolja u ekipnom dijelu natjecanja. Na postolju su završili još ekipa Produkcija BiH, a treći je bio osječki Pampas.

Inače, praktično streljaštvo je, za one manje upućene, klasični „run and gun”. Tj. trči i pucaj! Posrijedi je streljačka disciplina u kojoj natjecatelji pokušavaju ujediniti preciznost, snagu i brzinu, koristeći vatreno oružje, u konkretnom slučaju pištolj, kojim nastoje naciljati i pogoditi što više bodova tijekom što kraćeg vremena.