Davor Majstorović pobjednik Alpha Cupa; sjajna uvertira za izazovnu sezonu, u kalendaru je i SP na Tajlandu!

Dvodnevni Alpha Cup, natjecanje u praktičnom streljaštvu održano na strelištu Pavlovo brdo u Ceriću, okupilo je 70-ak sudionika, a imalo je međunarodni predznak budući da su osim hrvatski na njemu sudjelovali i natjecatelji iz Srbije, Slovenije, BiH, Mađarske, jedan čak i iz Australije.

Posrijedi je natjecanje koje je za sudionike osim natjecateljskog imalo i pripremni karakter za nadolazeća iskušenja. Kao i za organizatora, KPS Strijelac Vinkovci, koji će na istom mjestu potkraj kolovoza na prestižnom Level 3 natjecanju okupiti oko 250 strijelaca.

Tek kao podsjetnik, praktično streljaštvo, je streljačka disciplina u kojoj je važno objediniti preciznost i brzinu, koristeći pritom vatreno oružje, konkretno pištolj. Još jednostavnije, cilj je u što kraćem vremenu pogoditi što više meta/bodova.

E, sad kad smo to razjasnili, idemo o rezultatima; Davor Majstorović (KPS Strijelac, Vinkovci) najpreciznije oko i najmirniju ruku imao je u najbrojnijoj Production diviziji, ispred Dragana Čačića (Srbija), Darka Bugarina (BiH) i svih ostalih. Sjajna uvertira u sezonu u kojoj Majstorovića, inače aktualnog prvaka Hrvatske, očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu kojemu će domaćin biti Tajland. Uz njega će na planetarnoj smotri – pod reprezentativnim stijegom! – nastupiti i Ivan Kopčić te Goran Šarić, također članovi KPS Strijelac.

U Standard diviziji najbolji je bio Dragan Mišanović (BiH), drugo mjesto osvojio je Boris Časar (BiH), treći je bio Slovenac Andrej Lekše, itd. Slovenci su bili suvereni u Production Optics diviziji; 1) Miran Jazbinšek, 2) Boštjan Belinc, 3) Željko Povh

Prošloga vikenda na Pavlovu brdu pucale su i žene, kategorija Production Lady. Najbolja među njima bila je Mia Cvjetanović (Double Alpha, Zagreb), odmah do nje Jesenka Rešidović, a odmah do dvije prvoplasirane Gordana Mandić (KSP Strijelac)…

U ukupnom zbiru, a nakon podvlačenja crte, ispostavilo se da je ekipno prvo mjesto osvojila družina iz zagrebačke Udruge za praktično streljaštvo Double Alpha, vinkovački KPS Strijelac bio je drugi, dočim je „broncu” upucala BH Produkcija (BiH).