Davor Majstorović, prvak Hrvatske: Pritisak je bio ogroman, očekivanja također, uspjeh je tim slađi!

Već drugo jutro Davor Majstorović budi se kao prvak Hrvatske u praktičnom streljaštvu! Emocije su malo splasnule, a dojmovi slegli. Ostala je činjenica da je 41-godišnji Vinkovčanin ostvario najbolji rezultat na nedjeljnom PH održanom na strelištu Pavlovo brdo u Ceriću.

– Uh… Kao da mi je tri tone skinuto s leđa. Pritisak je bio ogroman, očekivanja također. Da se razumijemo, sam sebi sam ih nametnuo, jer sam mnogo trenirao u zadnje vrijeme, gotovo svakodnevno. Odradio sam bezbroj treninga, što pucačkih, što „suhih”, što u fitnessu… Nije bilo lako, ali uspjeh je tim slađi – kaže Davor Majstorović, član KPS Strijelac Vinkovci, ne propuštajući zahvaliti klupskim čelnicima na stvorenim optimalnim uvjetima za treniranje bez kojih bi ovaj njegov uspjeh bio nemoguć, ali i članovima njegova stručnog stožera (trener mu je Osječanin Franjo Nađ, a fitness trener Požežanin Robert Međugorac) koji je itekako sudjelovao u ovoj šampionskoj kreaciji.

Praktičnim streljaštvom bavi se tek četiri godine. Ovom zanimljivom sportu posvetio se nakon što je nogometu rekao „zbogom”. Naime, prethodno je čak devet godina bio predsjednik NK Bedem iz Ivankova. Što mu se toliko zamjerilo?

– Ne, nije mi se zamjerilo ništa. Naprosto, došlo je do zasićenja, ostao sam bez elana, bez pokretačke energije i kad sam osjetio da ne mogu dati više, zahvalio sam se svima na suradnji i otišao iz nogometa. Pardon, iz operativnog nogometa. Još uvijek sam, naime, dopredsjednik ŽNS vukovarsko-srijemskog, djelujem logistički, smatram da iskustvom mogu pridonijeti boljem radu ŽNS-VS.

 

Vratimo se praktičnom streljaštvu; kako ga opisati, kako približiti neupućenima?

– Izuzetno dinamičan sport koji objedinjuje brzinu, snagu i preciznost. Konkretno, postoje pripremljene staze s metama koje je potrebno apsolvirati u što kraćem vremenu uz što preciznije pogotke. Da, trči i pucaj! Moraš pritom biti fizički spreman, ali i mentalno snažan.

I financijski potkovan…

– Praktično streljaštvo je generalno skup sport. Ovisi što želiš. Ako želiš vrhunsku razinu, onda moraš dosta i uložiti. Cijene pištolja se kreću od 4.000 do 12.000 kuna, nije jeftino ni streljivo, kao ni putovanja, kotizacije za međunarodna natjecanja, smještaj…

Ipak…

– To nije razlog da ovom prilikom ne pozovem sve zainteresirane za bavljenje ovim sportom. Kontakt ćemo najlakše ostvariti putem naše Facebook stranice KPS Strijelac Vinkovci. Tada ćemo detaljizirati priču. Možda se u nekome od vaših čitatelja krije neki budući prvak Hrvatske, tko zna…

Inače, KPS Strijelac Vinkovci na prekjučerašnjem je natjecanju osvojio naslov ekipnog prvaka Hrvatske. Uz Majstorovića pobjedničku ekipu su sačinjavali Marijan Lamešić, Ivan Kopčić i Goran Šarić.

– U Hrvatskoj djeluje 10-ak klubova, s tendencijom prema popularizaciji i omasovljenju. Naslov ekipnog prvaka osvojili smo i prošle godine, istina je da je teže potvrditi naslov nego ga prvi put osvojiti. Znači, dogodine moram biti još bolji za reprizu ovog individualnog ostvarenja – dodaje Majstorović koji u zaključku naglašava važnost događaja poput ovoga koji je njegov klub uspješno organizirao u suradnji s Hrvatskim savezom za praktično streljaštvo.

Važnost za lokalnu zajednicu je ogromna, želim to posebno istaknuti. Jer, natjecanje je bilo otvorenog, međunarodnog karaktera, a okupilo je 150 natjecatelja iz devet država. Da nije ove nevolje s koronavirusom u Vinkovce bi ih stiglo još stotinjak. Popunili smo smještajne kapacitete, ponešto su zaradili i ugostitelji, a o promociji Vinkovaca da i ne govorim – zaključuje Majstorović koji nema mnogo vremena za spavanje na lovorikama jer već sredinom sljedećeg mjeseca (15. i 16. listopada) u susjednoj Srbiji, preciznije u Inđiji, na rasporedu Cesar Shop Open, veliko natjecanje s preko 300 sudionika.