Davor Mladina preuzeo Međimurje, 16. klub u trenerskoj karijeri

Davor Mladina preuzeo je Međimurje! Priznatom hrvatskom treneru i vinkovačkom zetu čakovečka adresa već je šesnaesto odredište u više od dva desetljeća dugoj profesionalnoj trenerskoj karijeri započetoj u Vukovaru ’91. koji je tada bio prvoligaš. Međimurje je upalo u krizu, u zadnjih pet kola osvojena su samo dva boda, pa su klupski čelnici zahvalili na suradnji dosadašnjem treneru Mariju Kovačeviću i ponudili ju 62-godišnjem Mladini, dežurnom vatrogascu uvijek spremnom na ovakva iskušenja.

Situacija nije komforna, momčad je u silaznoj putanji, a i raspored nam nije baš naklonjen. Sljedećeg vikenda gostujemo kod vodećeg Hrvatskog dragovoljca, pa nam na noge dolazi Osijek II. Iz te dvije utakmice pokušat ćemo uzeti što više na „šok terapiju“, a potom slijedi prvenstvena stanka tijekom koje ću na momčad nastojati, a vjerujem i uspjeti, prenijeti neke svoje ideje. Čelnicima Međimurja zahvaljujem na povjerenju, ovo je pravi izazov kojem se istinski radujem – rekao je Mladina koji je na burzi rada proveo nešto više od godine dana, točnije od 15. siječnja 2020. godine kada je sporazumno raskinuo ugovor s Cibalijom.

Mladina je, inače, treći trener Međimurja ove sezone; kormilo čakovečkog drugoligaša prije njega držali su Goran Vincetić i već spomenuti Kovačević.

Imam određena saznanja o momčadi Međimurja koju sam analizirao na nekim video zapisima, ali i uživo gledao u dvoboju protiv Dubrave TK. Određeni potencijal i kvaliteta sigurno postoje, treba ih malo probuditi i idemo prema gore. Ambicije? Što bolji plasman, ali prioritet je ostanak u ligi – naglasio je Mladina.

Mladina je Međimurje preuzeo na 14. mjestu u konkurenciji 18 drugoligaša. Iza Čakovčana koji imaju 24 boda plasirani su Inter (20), Dinamo II (19), Junak i Solin (po 18 bodova).