Davor Raić – doktor političke prostitucije

– Zahvaljujem svim biračima koji su jučer dali glas listi Domovinskog pokreta za Gradsko vijeće i meni kao kandidatu za gradonačelnika – još nedavno je govorio dr. Raić.

I onima koji površno prate političke igre i igrice u gradu i županiji, sumnjivo je bilo od samog početka! Davor Raić, desetljećima član HDZ-a, naglo je promijenio stranu i postao kandidat Domovinskog pokreta u utrci za gradonačelnika Vinkovaca. Čak je i u trenutku isticanja kandidature, nije našao za shodno istupiti „Hrvatske demokratske“ zajednice, nego je izbačen automatizmom.

Nije dugo trebalo da Raić pokaže svoje pravo lice… Podsjećamo, 13. srpnja je pukla ljubav između Raića i Domovinskog pokreta, ali to je ionako bio dogovoreni brak iz interesa pa nije bilo previše suza. Puno bitnija je jedna druga stvar; kao nezavisni kandidat, vaš doktor nije gubio vrijeme nego je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na svaki prijedlog HDZ-a dizao do stropa svoju, kirurški preciznu, ručicu kao štreber iz 4.b!

Da ne bude zabune kojoj stran(c)i pripada, čak je i sjeo među svoje dojučerašnje političke neprijatelje. Doduše, u zadnji red, ali, polako, ima vremena, progurat će se on.

Inače, statistika ovog političkog giganta je impresivna; niti jednom nije napisao neki amandman, bilo kakav konstruktivan prijedlog ili ideju, javljao se rjeđe nego Karlić u Saboru, ali je uredno u džep spremao mjesečnu naknadu od 900 kuna.

Kad čujete podatak da je jučerašnja 12. sjednica Gradskog vijeća bila ujedno i PRVA na kojoj se Davor Raić ove godine pojavio, a osmu, devetu, desetu i jedanaestu je uredno preskočio, zajednički možemo zaključiti da su naši novci odlično potrošeni!

Vinkovačke ulice, brbljave i nezgodne kakve već jesu, zabavljaju se nagađanjima kako će se gradonačelnik Bosančić, od milja zvani Ivan Istina, odužiti svojoj novoj akviziciji, odnosno koliko je platio novo grlo u svojoj ergeli. I po tome će se vidjeti je l’ Davor Raić elitna politička prostitutka ili još jedna u nizu ocvalih polovnjača s vinkovačke štajge.

Za pred sam kraj, pročitajte donedavne izjave nove ljudske i moralne nule na, nulama prebogatoj, vinkovačkoj političkoj sceni:

– A zna se da posljednjih petnaestak godina i HDZ i SDP vode jednu te istu politiku; politiku koja je opterećena i prožeta korupcijom, klijentelizmom, nepotizmom, raznoraznim aferama, politikom koja je dovela do gotovo potpunog gospodarskog i demografskog sloma Republike Hrvatske. Pogledajte samo koliko je radno sposobnog stanovništva iselilo iz Hrvatske…

– Sramotno, diletantski. Naprosto, sve što HDZ-ova gradska vlast radi je polovično, ni sebi, ni svom. Bolje da ništa ne rade. Ako je išta sigurno, jest da ćemo imati za njima što popravljati.

– Evo, da ne idem predaleko, dovoljno je kotač povijesti odvrtjeti desetak dana unatrag; Bosančić je umirovljenicima podijelio preko 600.000 kuna javnog novca za uskrsnice kupujući tako političke poene za svoj račun. No, vjerujem i podsjećam kako naši dragi umirovljenici dobro znaju tko ih je doveo na rub egzistencijalnog minimuma i prosjačkog štapa…

Tako je govorio veliki oporbeni prvak Davor Raić… Na želeći više trošiti ni vaše ni svoje vrijeme, ovim putem pozdravljam svih onih 1.620 birača koji su mu dali glas na prošlim izborima.

Niste vi krivi, žrtve ste prijevare za mrvicu suptilnije od one kad vam na mail dođe poruka da vam nigerijski princ ostavlja 600 milijuna dolara, samo trebate poslati sken kreditne kartice. Sad više ne možete ništa… Ili možda možete?

Svaki od vas 1.620 kad ga sretne u gradu, bolnici ili Lidlu, može zaigrati jednostavnu igricu koja ide nekako ovako…

– Gospodine Raiću, izgubili ste nešto! – viknite za njim.

Kad se on okrene i upita :

– Šta sam izgubio?

Slijedi penal….

– Obraz, doktore, obraz…

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.