Davor Raić, gradonačelnički kandidat Domovinskog pokreta: Bosančić našim novcem sebi kupuje političke poene!

Dr. Davor Raić prije točno mjesec dana istaknuo je kandidaturu za vinkovačkog gradonačelnika. A danas, točno mjesec dana prije svibanjskih lokalnih izbora, prvi put je istupio u javnost nakon što je sredinom prošloga ožujka službeno najavio sudjelovanje u utrci za dužnost vinkovačkog gradonačelnika. Gdje je bio i što je radio ovaj kandidat Domovinskog pokreta u ovom međuvremenu?

– Pripremamo teren za kampanju, usput gradimo infrastrukturu i kujemo ozbiljne planove za nadolazeće izbore. Ne bih se ni sada oglasio da nisam ponukan nekim potezima aktualnog gradonačelnika – rekao 55-godišnji vinkovački liječnik, kirurg po specijalizaciji, a traumatolog po subspecijalizaciji.

?

– Svjedoci smo niza događaja, a zapravo bjesomučne kampanje prije službene kampanje koju na račun poreznih obveznika vodi Bosančić čijoj samopromociji nema ni konca, ni kraja. Osobno, s tim ne bih imao baš nikakav problem da nije u pitanju javni novac, novac svih nas. Evo, da ne idem predaleko, dovoljno je kotač povijesti odvrtjeti desetak dana unatrag; Bosančić je umirovljenicima podijelio preko 600.000 kuna javnog novca za uskrsnice, kupujući tako političke poene za svoj račun. Ponavljam, ne bi bio problem da je Bosančić dodijelio uskrsnice iz HDZ-ove blagajne i na konto toga radio sebi kampanju. Ne, našim novcem, naglašavam NAŠIM novcem, on doslovno kupuje naklonost birača. No, vjerujem i podsjećam kako naši dragi umirovljenici dobro znaju tko ih je doveo na rub egzistencijalnog minimuma i prosjačkog štapa te da im ovo malo prašine u očima neće zamagliti vid 16. svibnja – kaže dr. Raić kojega su zasmetale još neke pojave iz recentne povijesti.

Zastao je, pa nastavio:

– Vidim da se Bosančić naslikavao i s pčelarima kojima se dosjetio baš sada, mjesec dana prije izbora, dodijeliti 115.000 kuna. A udrugama iz kulture i tehničke kulture, također sasvim sigurno nimalo slučajno baš sada, još 880.000 kuna. Ponovno ću naglasiti, našeg novca. Za, opet ponavljam, vlastitu promociju. Prevedeno, svi mi plaćamo njegovu kampanju.

Dr. Raić u završnim rečenicama:

– Jasna mi je, pa i razumljiva njegova nervoza. Pod svaku cijenu želi izbjeći drugi krug znajući da je u toj rundi izgubljen, bez šanse. Ali, da je politički korektno to što čini – nije.