Dea Lasić: Ne pronađemo li trenera do petka, momčad u Zaprešiću vodi Ivan Karaula

Dea Lasić, predsjednica HNK Cibalia

Još nema rješenja za Cibalijinu klupu, ne zna se tko će na njoj naslijediti Darka Jozinovića. Ali, zna se tko neće. Isprva se tehniciralo (prez)imenima Čop i Mladina, no nijedan od spomenutih Davora neće preuzeti kormilo.

– Ništa od mog dolaska „gore”. Ne bih volio da netko zaključi kako sam odbio Cibaliju, to nema šanse. To je moj klub, Vinkovci su moj grad, proveo sam tamo 20 godina. Stvar je vrlo jednostavna; u utorak navečer kontaktirali su me iz Vinkovaca, razgovarali smo o uvjetima eventualne suradnje i dogovorili da se čujemo jutros. Čuli smo se i primio sam informaciju da ipak nisam „taj”. Eto, želim samo izbjeći možebitne kuloarske priče u kojima sam odbio Cibaliju, jer to nije istina. Pozdrav svima u Vinkovcima, želim Cibaliji sve najbolje u borbi za ostanak s čvrstom nadom da će sve biti OK – poručio je Davor Čop iz Trogira.

Cibaliji ovoga časa treba trener koji je u stanju „stisnuti” svlačionicu, trener kojeg tribine vole i trener koji je uza sve to “mangup”. Iako se Čop prema našem skromnom mišljenju savršeno uklapa u taj kalup, od njegova povratka u Vinkovce nema ništa. Je li konačno rješenje barem na vidiku?

– Ne, nemamo još trenera. U fazi smo dogovora, pregovora, ali još ništa konkretno. Shvaćam interes javnosti, telefon mi se užario od poziva, no nećemo izlaziti u javnost s poluinformacijama. Izvijestit ćemo kada situacija bude definirana – poručuje klupska predsjednica Dea Lasić.

Vrijeme curi i nije saveznik društvu iz Genscherove 10b. Petak je blizu, a donosi Inter u Zaprešiću…

– Ne pronađemo li odgovarajuće rješenje momčad će protiv Intera voditi Ivan Karaula koji je danas odradio trening. I koji je dobro upoznat sa stanjem u momčadi jer je bio član stožera trenera Jozinovića.

Uz Karaulu bi u tom slučaju mogao osvanuti netko iz škole nogometa…

– Andrej Kerić, najvjerojatnije – dodaje predsjednica Lasić.

Uzgred, iz VK-drugoligaša spontano su se raspitivali za mogućnost da Krunoslav Rendulić preuzme kormilo, no donedavni trener Gorice pogledava prema inozemstvu. U kuloarima se pojavila priča i o Miroslavu Bojku kao rješenju, no Boleta nitko nije kontaktirao. A i da jest, ta priča na klimavim je nogama imajući u vidu Bojkov status u Vukovaru 1991 i ozbiljan posao koji ga ondje čeka…