Dejan Pavličić: U Cibaliji igraju neki momci koji ne bi imali mjesta kod nas u Dilju!

FOTO: db

Nakon Cibalijinog posrtanja u Vinkovačkom Novom Selu uglavnom se govori i piše o sterilnoj izvedbi VK-drugoligaša. Međutim, malo tinte valja potrošiti i na igru Crjepara koja zaslužuje komplimente i to probrane. Stoga, Dejane Pavličiću – čestitamo!

– Hvala! Bili smo dobri, stvarno dobri, imam razloga za zadovoljstvo. Ako bih tražio poneki minus, odnosilo bi se to na otvaranje utakmice u kojem smo pokazali previše respekta. Vidjelo se to u nekim netočnim dodavanjima u kojima nije bilo suparničkog pritiska. Čim smo shvatili da možemo igrati i potpuno se opustili, dogodilo se to što se dogodilo – kaže Diljev trener koji je u pripremi utakmice papagajski ponavljao svojima: „Ne smijemo im dati prostor i vrijeme, raznijet će nas!”

Ispalo je super za Dilj, pobjeda 2:1 koja praktički nijednog trenutka nije dolazila u pitanje jer je Cibalia počasni pogodak postigla tek u sudačkoj nadoknadi…

– Podcijenili su nas. Ne znam iz kojeg razloga, prije svega što polovica tih momaka koji su igrala za Cibaliju, pogotovo u prvom poluvremenu, ne bi kod nas imali mjesta.

Dilj ima određenu kvalitetu i kada je na 100% nezgodan je suparnik za svakoga!

– Cibalia nam nije uspjela ozbiljno nauditi ni u nastavku kada sam, onako iskreno, očekivao da će okrenuti naših 2:0 (Terzić i Banovac zabili su fantastične pogotke, op. a.). Jer, oni su u drugo poluvrijeme ušli s jedanaest svježih igrača, a mi smo na klupi imali samo trojicu, uvodio sam ih jednog po jednog. Četvorica-petorica, naime, nedostajala su nam zbog radnih obveza.

Cibalia je u 2. poluvremenu imala posjed, pritiskala je domaće Crvene bočno i frontalno, ali…

– Kad imaš volju, želju i srce nadoknadiš mnogo stvari koje mi kao ekipa nemamo u odnosu na Cibaliju. Prije svega, to se odnosi na kvalitetu.

Uzgred, prošloga vikenda Dilj je gostovao u Slatini kod tamošnjeg istoimenog domaćina koji ga je kući ispratio sa šest lopti u mreži (2:6)!

– Ušli smo labavo, tako smo i prošli. Otprilike kao i Cibalia protiv nas. Pristup, pristup, pristup… Sve je u pristupu.

Cibalia ga jučer nije imala i – to je to.

– Nametnuli smo se im se fajterski, ali kod njih nisam vidio pravu reakciju na našu „šarf” igru. Nedostajalo im je ono što je mog bivšeg suigrača i sadašnjeg kolegu Peru Tomića krasilo kao igrača. Nisu imali odgovor na našu agresiju, mi smo njih nosili u duelima, a ne oni nas. To ne bi smjelo biti tako, mi treniramo triput tjedno, a oni dvaput dnevno.

Dejan Pavličić, inače, bivši je Cibalijin igrač s 200-injak nastupa za Nebeskoplave. Aktivni je sudionik – između ostalih – i povijesne europske utakmice protiv beogradskog Obilića (strijelac ključnog pogotka u Beogradu!), katkad i kapetan…

– Cibalia je moj klub, želim joj sve najbolje u novom prvenstvu. Nadam se da će dobro krenuti i već u subotu protiv Opatije upisati pobjedu, kao poticaj i vjetar u leđa za dalje. Imao bih još štošta za reći kada je Cibalia u pitanju, ali nije ni mjesto, ni vrijeme.

Malo o Diljevim ambicijama u nadolazećoj sezoni MŽNL Osijek-Vinkovci…?

– Vidim nas opet pri vrhu, među četiri-pet najboljih. Odmah na početku imamo dva derbija, najprije nam stižu Borinci, a potom idemo u Stare Jankovce, na noge HAŠK-Sokolu. Fina je ovo liga, s puno gradskih ekipa, a ne manjka ni lokalnih derbija. No, prije početka sezone već ovoga petka očekuje nas 1. kolo Kupa NS Vinkovci, idemo Croatiji u Nove Jankovce. Veliki smo favoriti, ali bila je i Cibalia jučer favorit…

Umjesto zaključka, Dejo je podvukao:

– Nisam imao ranije prigodu ovako javno to učiniti, pa koristim prigodu preko portala Vinkulja.hr zahvaliti bratu Tomislavu, našem Šlajfi, na svemu što je za Dilj učinio u proteklih šest godina. A učinio je mnogo. Prije svega, bio je pravi putokaz mlađim igračima u pristupu treninzima i utakmicama, ako su htjeli mogli su mnogo od njega naučiti. Došlo je do određenog zasićenja materijala, Šlajfo nas je napustio, otišao je u Frankopan gdje će započeti samostalnu trenersku karijeru i na tom putu želim mu mnogo sreće.