Dekanić: Festival glumca krasi entuzijazam! Radoš: Ovo je festival na kojem se glumce pita i sluša…

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić upriličio je danas svečani prijam za glumce koji su sudionici ovogodišnjeg 29. Festivala glumca.

– Festival glumca ponajviše krase entuzijazam i volonterizam, a svi sudionici već intenzivno razmišljaju o onome što će se na festivalu događati sljedeće godine – rekao je Dekanić u uvodu.

Baš iz tog razloga, naglasio je još, Vukovarsko-srijemska županija glumce uvijek rado i sa srcem dočekuje…

– Iz godine u godinu na Festival glumca dolazi sve više glumaca i izvodi se sve veći broj predstava. A njihova kvaliteta svjedoči o tome što sami glumci misle i kako doživljavaju ovaj festival – dodao je Dekanić uz napomenu da se VSŽ kontinuirano trudi Festival glumca „progurati” u nacionalnu kategoriju čime bi dio financiranja preuzelo resorno ministarstvo.

– Dok se to ne dogodi, VSŽ, gradovi i općine kao te domaća poduzeća će i dalje financirati ovaj hvalevrijedan kulturni događaj – poručio je Dekanić.

Domaćin ovogodišnjeg Festivala glumca Filip Radoš podvukao je da „glumci vole ovaj festival, kojemu se uvijek rado vraćaju”.

– Ovo je jedan od eminentnih glumačkih festivala, jer na njemu glumac bira predstave za publiku, ali i same pobjednike. To je festival na kojem su glumci u fokusu; ovih dana njih se pita, njih se sluša. To je festival na koji ne dolaze oni koji žele gledati dekoracije, nego oni koji žele čuti riječ glumca. Samu organizaciju ne treba posebno hvaliti, već godinama je poznato da je ovo jedno od najprestižnijih glumačkih događanja u Hrvatskoj – naglasio je Radoš.