Dekanić i Raab o nastupu VSŽ na Dunavskom festivalu u Straubingu

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić održao je danas radni sastanak s njemačkim izaslanstvom predvođenim Andreasom Raabom, koordinatorom Dunavsko-savske suradnje. Tema? Nastup VSŽ na Dunavskom festivalu koji će sljedeće godine biti upriličen u Straubingu, u Bavarskoj. Na sastanku se razgovaralo o broju izlagača te proizvodima i kulturno-umjetničkom programu kojim će se naša županija predstaviti na ovom festivalu.

– Naš štand će „oslikati“ našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda, tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja – rekao je Dekanić.

Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je naglasio kako je riječ o tradicionalnom festivalu koji okuplja veliki broj turista iz cijele Europe.

– Nadam se kako će se Vukovarsko-srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom, ali i gastronomskom ponudom – naglasio je Raab.

Inače, Dunavski festival je tradicionalna manifestacija koja se Straubingu održava od 1998. godine, a tijekom festivalskih dana posjeti ga oko 300 tisuća turista iz Europe i svijeta.

Također, u okviru festivala naši će predstavnici dobiti i priliku za sudjelovanje na gospodarskom forumu Dunavsko-savske suradnje koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika te na taj način dobiti priliku za predstavljanje gospodarskih potencijala naše županije.