Dekanić i Topić u Orašju o suradnji i zajedničkim problemima VSŽ i Županije Posavske

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je danas Orašje gdje je održalo radni sastanak u Vladi Županije Posavske. Na sastanku je govora bilo o unapređenju prekogranične suradnje te o iskustvima Hrvatske u korištenju fondova EU.

– U tom segmentu smo uspostavili dobru suradnju posebice između našeg Ureda za gospodarstvo i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije – rekao je nakon sastanka Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske.

Na sastanku je otvorena i tema suradnje na području zdravstva te je potvrđena dosadašnja dobra suradnja bolnice u Vinkovcima s bolnicom u Orašju. Dogovoren je daljnji nastavak i unapređenje te suradnje kako u administrativnom smislu tako i u drugim segmentima zaštite pacijenata. Razgovaralo se i o segmentu poljoprivrede, posebice navodnjavanju, te projektima koji se u okviru toga provode u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– Važno je da, posebice kada su projekti u pitanju, ne učimo na svojim pogreškama nego da se unaprijed pripremimo i primijenimo iskustva Vukovarsko-srijemske županije koja je cijeli proces već prošla – poručio je Topić.

A župan Damir Dekanić je nakon sastanka poručio da je sastanak bio vrlo koristan posebice kada je riječ o produbljivanju suradnje sa Županijom Posavskom.

– Osim poljoprivrede, zdravstva i navodnjavanja dotaknuli smo se i gospodarstva i to u onom dijelu koji se odnosi na subvencije kao i suradnje na području športa i kulture – istaknuo je Dekanić.

Dodao je i kako smatra da prostora za unapređenje suradnje ima mnogo jer ove dvije županije dijele isti prostor i imaju iste ili slične probleme.

– Želimo suradnju od koje će obje županije imati koristi pa stoga želimo ojačati i prometnu povezanost što u budućnosti možda znači most koji će povezivati dvije obale Save – naglasio je Dekanić.