Dekanić Jarminčanima: Ako ima problem koji ne možete riješiti, obratite se bez ustručavanja!

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i općinski načelnik Jarmine Goran Ileković FOTO: db

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio je danas Jarminu. Je li mu bilo neobično što ga u njegovu radnom posjetu ovoj općini nije dočekao Andrija Draganić, stranački kolega iz HDZ-a i čovjek koji je do prošloga svibnja u čak sedam mandata obnašao dužnost općinskog načelnika Jarmine?

– Pomalo i jest. Andrija Draganić je prije svega moj dobar prijatelj i čovjek koji je zadužio Jarminu. I čovjek kojemu će sasvim sigurno tek nakon nekog vremenskog odmaka mnogi reći „hvala”. Andrija je odradio sedam dobrih mandata, ali evo stigli su novi ljudi, nove ideje, nova vlast. Ono što je bitno jest da nema zle krvi, da nema obračunavanja, da Jarmina ide dalje, da svi zajedno rade i dišu jednako, a onda je tu i županija koja će sve to podržati – rekao je u uvodu Dekanić kojemu je domaćin bio općinski načelnik Goran Ileković (nezavisni kandidat na prošlogodišnjim lokalnim izborima), a radnom sastanku nazočili su i članovi Općinskoga vijeća Jarmine.

Nakon 45-minutnog radnog sastanka, a uoči neslužbenog druženja u općinskim prostorijama, načelnik Ileković izrazio je zadovoljstvo tijekom i epilogom razgovora sa županom Dekanićem.

– Izuzetno sam zadovoljan. Suradnja mora postojati, danas više nema stranačkih boja, izborna utakmica je davno završena. A nakon nje svi zajedno moramo raditi na korist cjelokupne lokalne zajednice. U županu Dekaniću vidimo prijatelja i partnera, vjerujem da su osjećaji uzajamni – naglasio je Ileković.

Načelnik Ileković i članovi Općinskog vijeća sa županom Dekanićem otvorili su nekoliko tema.

– Problema ima, nema tko ih nema. Neke uspijevamo sami riješiti, a za rješavanje onih koji su za nas prekomplicirani potražit ćemo pomoć s više razine, županijske. Prije svega pomoć i savjete očekujemo u povlačenju sredstava iz Europske unije, da nas malo usmjere kroz projekte, jer smo relativno novi ljudi u politici. Svaka pomoć nam je dobro došla i na njoj unaprijed zahvaljujemo. Jedan od prioriteta jest izgradnja kanalizacijske mreže koja bi trebala započeti 2023. godine. Aplicirali smo na mjeru 7.4.1. koja podrazumijeva rekonstrukciju nogometnog igrališta, tu nismo prošli, ali smo čuli ponešto o iskustvima iz Općine Andrijaševci koja je izgradila reprezentativan sportski objekt za vrijeme dok je župan Dekanić obnašao dužnost općinskog načelnika i tako… Sastanak je doista bio svrsishodan.

I plodonosan, sve upućuje na to. Župan Dekanić umjesto zaključka:

– Kliknuo sam s Jarminom od starta, neke članove Općinskog vijeća poznajem od ranije, vidim da se ovdje radi korektno, nemam primjedbi, suradnja je više nego dobra. Došao sam čuti i vidjeti što muči Jarminčane, kako im pomoći. Zaključak? Ako se ukaže bilo kakav problem koji općina svojim kapacitetima ne može riješiti, mi smo tu. Jasno i glasno dajem Jarminčanima do znanja da se mogu bez imalo ustručavanja obratiti županijskim strukturama, vrlo rado bit ćemo na usluzi.