Dekanić: Naknadu za topli obrok donirat ću Maloj Tereziji

FOTO: db

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić priznaje:

– Točka dnevnoga reda današnje sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije malo je nespretno formulirana (Prijedlog Odluke o novčanoj naknadi za podmirivanje troškova prehrane župana i zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, op. a.), pa je izazvala veliku pozornost javnosti.

Ali i pojašnjava:

– Nije riječ o mom zahtjevu za troškove prehrane, nego postupanju sukladno uputi Ministarstva pravosuđa koja svoje izvorište ima u tumačenju Povjerenstva o tumačenju sukoba interesa, a u kojem stoji da svi dužnosnici, a to znači načelnici, gradonačelnici, župani, dožupani i dogradonačelnici, imaju pravo naknade za topli obrok. Ali, to pravo se može konzumirati isključivo po odluci općinskog i gradskog vijeća, odnosno županijske Skupštine. 

Župan Dekanić s tim u svezi zaključno dodaje:

– U svakom slučaju odričem se naknade za topli obrok koju ću svaki mjesec donirati vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. A one koji su na društvenim mrežama iznijele ovaj navodni problem da sve one naknade koju su dobili za sudjelovanje na sjednicama Županijske skupštine kojima nisu nazočili ili su otišli nakon 15 minuta isto tako doniraju. A o putnim troškovima i putnim nalozima iz nekog prošlog vremena neću ni govoriti.

Umjesto zaključka još samo informacija o tome da dotična novčana naknada za prehranu iznosi oko 66 eura mjesečno.