Dekanić nakon pobjede: Radit ću na povratku onih koji su odselili!

HDZ-ov kandidat Damir Dekanić novi je župan Vukovarsko-srijemske županije! Odlučila je tako većina od 49.294 žitelja najistočnije hrvatske županije koji su konzumirali svoje biračko pravo u drugom krugu lokalnih izbora. Dekanić je osvojio 28.025 glasova, a njegov protukandidat Josip Dabro 21.269.

– Zahvaljujem svima koji su mi dali povjerenje, a zahvaljujem i onima koji mi nisu dali povjerenje, ali su danas izašli na birališta. Dajem riječ da ću kao župan Vukovarsko-srijemske županije jednako uvažavati i jedne, i druge, bit ću župan svih žitelja naše županije koju ću vući prema naprijed, prema vrhu u Republici Hrvatskoj, prema razvoju gospodarstva, ostanku mladih, povratku onih koji su otišli – rekao je Damir Dekanić u svom prvom obraćanju javnosti nakon što je postalo jasno da će u Palači Srijem zamijeniti Božu Galića.

Dekanić nije propustio naglasiti ni ovo:

– Izuzetno mi je drago zbog pobjede u većini mjesta, a posebno mi je drago što sam dobio izbore i u Otoku, odakle je moj protukandidat.

Kampanja je bila žestoka…

– Nastojao sam voditi afirmativnu kampanju. Mnogo puta sam govorio o svom životopisu, naglašavajući sve ono što sam u životu postigao, gdje sam se rodio, gdje sam živio, što sam radio, koju školu sam završio, koja su iskustva iza mene, koje su moje prednosti, koje su moje sposobnosti, ali i o programu koji sam napravio. Nažalost, moj protukandidat je vodio šuplju i praznu kampanju, jer nije mogao govoriti o stvarima koje sam ja artikulirao, nego je posezao za podmetanjima i prljavom pričom. Ostavljam to sve iza sebe, zaboravljam cijelu tu priču, želim od ovoga trenutka raditi za dobrobit Vukovarsko-srijemske županije.

Što možemo očekivati od prvog susreta s Josipom Dabrom?

– S moje strane političku korektnost. A privatno… Nemamo se što susretati – zaključio je Damir Dekanić, novi župan Vukovarsko-srijemske županije.