Dekanić nakon sastanka Barba Perom: I naša županija može biti porezna oaza!

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i španjolski veleposlanik u Hrvatskoj Nj. E. Juan Gonzalez-Barba Pera održali su danas radni sastanak na kojem je ponajviše govora bilo o mogućnostima suradnje, a razmijenjena su i iskustva na područjima poljoprivredne proizvodnje, kulture i turizma.
– Španjolska je ogromna zemlja s razvijenim gospodarstvom, a ono po čemu je zanimljiva jest i njezin novčarski sektor – naglasio je Dekanić koji smatra da Vukovarsko-srijemska županija također može biti porezna oaza, tj. mjesto u kojem bi novac cirkulirao, te onda većim dijelom i ostao ovdje.

– Ono za čime svi mi na ovom području žudimo su investicije i investitori, a jasno je kako imamo puno neiskorištenih potencijala. Jedan od njih je zasigurno turistička ponuda kroz našu bogatu povijest, muzeje, ali i prezentacija prirodnih ljepota – dodao je Dekanić smatrajući kako se „dosad na tome nije dovoljno radilo pa je stoga to jedna od bitnih odrednica njegova programa”, uz nadu kako će sastanak s Perom uroditi plodom te da će rezultati biti uskoro vidljivi.

Španjolski veleposlanik u RH Gonzalez-Barba Pera u Vukovar je stigao povodom otvorenja izložbe u Državnom arhivu Vukovar koja govori o pet stoljeća otkako je svijet prvi put oplovljen.

– Posjetio sam i muzej Vučedolske kulture i smatram da povijest koju ovaj kraj ima, uz dobru promidžbu, Vukovar može dovesti na poziciju top turističke destinacije za kakvu danas u svijetu slovi Dubrovnik – poručio je Gonzalez-Barba Pera, uz najavu da će našu županiju opet posjetiti u studenom, na dan sloma obrane Vukovara, grada čiji gost i inače planira često biti…