Dekanić: Nisam ponosan na ono što se dogodilo, niti sam se odrekao odgovornosti

Damir Dekanić IZVOR: Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić od one (pred)uskrsne noći u kojoj je bio sudionik sad već opjevane prometne nesreće živi „dane velikih valova”. I na današnjoj sjednici Županijske skupštine bio je izložen kritizerskoj paljbi Mostove vijećnice Kristine Bakule kojoj se obratio s govornice:

– Prvo i osnovno, nisam ponosan na to što se dogodilo. Niti sam se odrekao odgovornosti. Ali, žestinu s kojom sam suočen i činjenicu da je u sve ovo „umočena” moja obitelj ne bih vam nikako poželio – rekao je Dekanić naglašavajući kako su ga „mediji već osudili”.

U svojim dosadašnjim očitovanjima na zadanu temu, naglasio je Dekanić, rekao je što je mogao i smio. Vijećnik Domovinskog pokreta Mario Lozančić priupitao je župana kako je moguće koristiti službeni automobil u privatne svrhe te ga pritom prema potrebi dati na korištenje nekom trećem?

– Ja sam dužnosnik, nemam godišnji odmor, nemam regres, župan sam 24 sata dnevno. Kao što je netko drugi policajac 24 sata, a netko treći vojnik 24 sata… Službeni automobil mogu koristiti ja, službeni vozač ili treća osoba. Tako stoji u pravilniku koji nisam ja napisao – odgovorio je Dekanić.

Spomenuo je župan „silovanje procedure i silovanje osude”, poručio je i „niti sam, niti ću utjecati na institucije i na medije koji su mi danima kampirali pred kućom i zaustavljali susjede po cesti…”.

Obratio se ponovno i Kristini Bakuli:

– Nadam se da ćete ovako zdušno kako mene napadate istraživati još neke aktere s lokalne političke scene. Ja ću vam u tome pomoći; u Googleovu tražilicu upišite „hrvatski sudovi” pa „ime i prezime”, pa onda idete na „šifre predmeta” i doći ćete do mnogih zanimljivih spoznaja…

Dekanić umjesto zaključka:

– Odgovoran sam čovjek, spreman na sve posljedice. Hvala onima što me podržavaju i razumiju situaciju. Smatram da ovo što se dogodilo i na što, ponovit ću, nisam ponosan, ne bi trebalo zasjeniti sve ono dobro učinjeno u godinu dana moga mandata.