Dekanić primio predsjednika Vlade Županije Posavske Đuru Topića

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić je primio i održao radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem u Palači Srijem u Vukovaru. Razgovaralo se pritom o mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije te podršci Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u postupku pripreme i provedbe zajedničkih projekata.

Obje strane usuglasile su se o potrebi međusobne suradnje u području od zajedničkog interesa, osobito u području navodnjavanja, prometne infrastrukture, zdravstvu, gospodarstvu i privlačenju investicija.

Župan Dekanić istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom Posavskom uz nadu kako će se ista i dalje nastaviti. Izrazio je spremnost Vukovarsko-srijemske županije za pomoć na uspostavi profesionalne vatrogasne postrojbe Županije Posavske kao i spremnost u jačanju međusobne suradnje dviju pograničnih i prijateljskih županija.

Predsjednik Vlade Topić zahvalio se na prijamu i sastanku te naveo spremnost njegove županije u zajedničkim projektima s Vukovarsko-srijemskom županijom, u kojima se može omogućiti daljnji napredak za razvoj Županije Posavske.

Sporazum o prijateljskoj suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske potpisan je 17. ožujka 2010. godine, s ciljem promicanja održivog gospodarskog i društvenog razvoja pograničnih područja, zajednički rad na rješavanju zajedničkih izazova pograničnog područja te promicanje zajedničkih aktivnosti malih razmjera koje uključuju lokalne sudionike iz pograničnog područja.