Dekanić upriličio prijam za dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Župan Damir Dekanić upriličio je danas dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ koje su krajem travnja dodijeljene u okviru 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu.

Podsjetimo, šampionskom titulom Veliki zlatni suncokreti okitio se vukovarski restoran Domestic House Lola. Srebrnu povelju u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ dobilo je Komunalno društvo Rokovci-Andrijaševci, za vožnju turističkom brodicom po Bosutu. Brončanu povelju, pak, u kategoriji vinskog turizma osvojio je iločki OPG Izvori života, za kušaonicu pjenušaca, vina i čokoladnih pralina.

– Komisija od petnaest članova je jednoglasno odabrala tri projekta iz Vukovarsko-srijemske županije koji se redom bave ruralnim turizmom i tradicijom – rekla je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj naglašavajući zadovoljstvo činjenicom da su sve tri nagrade otišle u Vukovarsko-srijemsku županiju „koja je protkana zlatom jer pokazuje kako to područje u zadnjih nekoliko godina pruža izvrstan turistički proizvod, a su time i turističke brojke na tom području sve bolje”.

Župan Dekanić još je jednom čestitao svim nagrađenima i naglasio kako je ovo područje meka za razvoj ruralnog turizma te ima itekako što pokazati u godinama koje slijede.

– Vinske ceste, podrumarstvo i gastronomska ponuda, uz prirodne ljepote, plodno su tlo za razvoj vrhunskog turizma, a od ovih nagrada očekujem da budu poticaj svima onima koji žele raditi u tom sektoru na dodatno promišljanje o sadržajima koje mogu ponuditi turistima – poručio je Dekanić.