Dekanićev prijam za organizatore MNT Lapovci, turnira koji je od kvartovskog „narastao” do međužupanijskog

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić upriličio je danas u svom vinkovačkom uredu prijam za organizatore Zimskog malonogometnog turnira Lapovci koji će nakon dvije godine stanke ponovno biti održan u sportskoj dvorani OŠ Antuna Gustava Matoša koja se prije dvije godine obnavljala (pa je turnir održan u SD OŠ Bartola Kašića), a prošle godine turnirske aktivnosti spriječila je pandemija koronavirusa.

– Riječ o turniru vrijednom pažnje već samo stoga što traje gotovo tri desetljeća. I iz godine u godinu raste. Krenuo je kao kvartovska priča, a sada je riječ o natjecanju međužupanijske razine. Cijenim trud organizatora koje pohvaljujem na angažmanu – rekao je župan Dekanić uz napomenu da će VSŽ u okviru mogućnosti osigurati i konkretnu potporu u organizaciji ovog događaja.

Organizaciju turnira, inače, potpisuje Savez za sportsku rekreaciju Grada Vinkovaca „Sport za sve”. Uz predsjednika spomenutog saveza Nikolu Jurkovića današnjem prijamu nazočili su i Ivan Švaganović, Ivica Aničić te Darko Perić.

– Ovogodišnje izdanje turnira počinje 26. prosinca. Turnirski format bit će skraćen, zbog aktualne epidemiološke situacije neće sudjelovati seniorske, veteranske i djevojačke ekipe. No, nastupit će sedam mlađih kategorija, od šestogodišnjih malaca do juniora – izvijestio je Švaganović koji očekuje sudjelovanje 50-ak ekipa.

Za prijave još nije kasno; kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna (CB Žiži), a sve dodatne informacije dostupne su na 092/172-57-67 i 095/390-61-60.